Skip to main content
23. maj 2024

100 nye børnehuspladser indvies i Bellinge og Dalum

Der var masser af farver på både væggene i de helt nye lokaler og på ballonerne, da 50 nye vuggestue- og børnehavepladser i dag blev indviet i nyopført tilbygning til Kærsgård Børnehus i Bellinge.

Af: Odense Kommune | Foto: Odense Kommune

Mange børnefamilier kan sikkert nikke genkendende til dette frygtede morgenscenarie: endelig har man fået bilen eller ladcyklen pakket med børn, sutter og skiftetøj i tasken. Så skal man først flere kilometer den ene vej og så derefter nogle kilometer den anden vej, mens man bander over, at børnehuset ikke ligger tættere på hjemmet.

Et stort ønske

Dagens indvielsen af 50 nye pladser i Bellinge betyder, at en række børnefamilier nu kan undgå en sådan “koldstart” på dagen. De 50 børn kan nyde en stor del af deres vågne timer i helt nye og lyse rammer i tilbygningen til Kærsgård Børnehus.

Om en måned åbner yderligere 50 pladser i et nyt, arkitekttegnet træbyggeri ved Midgård Børnehus tæt ved Tingløkkeskolen i Dalum. Dermed er i alt 100 nye daginstitutionspladser klar, og de har længe været et stort ønske hos beboerne i Bellinge og Dalum.

Det betyder uendeligt meget for en børnefamilie, hvor børnene tilbringer så mange timer af deres liv. Jeg glædes ved tanken, om alt det gode børneliv, der kommer til at foregå i de nye lækre rammer. I Kærsgård er blandt andet prioriteret flot glaskunst i det, der kaldes ‘Hjerterummet’. Jeg håber, at det vil inspirere børn og voksne til at lade fantasi, nysgerrighed, gode fortællinger og lege blomstre, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

 

Kunstneren Søren Hüttel står bag glaskunsten i børnehuset. Foto: Odense Kommune
Beslutningen om flere pladser

Indvielserne bliver ikke mindre festlige af, at vejen dertil har været lang. Beslutningen om flere daginstitutionspladser i Odense SV blev nemlig truffet af Byrådet tilbage i 2020. Planerne om ét nyt stort børnehus er undervejs blevet erstattet af de planer, der nu bliver til virkelighed i form at to nyopførte træbyggerier i tilknytning til eksisterende børnehuse.

Det er så dejligt at gøre noget godt for familierne i Bellinge og omegn. Det er vigtigt for dem, at der er pasning tæt på, hvor de bor, så der både tages hensyn til arbejdsliv og familieliv, men også drages omsorg for, at det har en betydning at have relationer i nærområdet, både legekammerater og forældre imellem. Vi har et ansvar, når vi udvikler byen, også for at sikre rammerne for byens yngste borgere, og så glæder jeg mig særligt over resultatet, hvor vi står med lyse flotte træbygninger, der er fleksible og kan skaleres i størrelse, siger by- og kulturrådmand Søren Windell

Kagen skæres for i “Hjerterummet” af Susanne Crawley Larsen og Søren Windell. Foto: Odense Kommune.

Fakta:

Kærsgård Børnehus, Bellinge

Nybygningen er på 800 m² til 3 børnegrupper med omkring 70 børnehavebørn samt ny legeplads
Anlægssum på byggeri og legeplads er 20 mio. kr.
Byggeriet er opført efter krav om bæredygtigt byggeri
Kunstneren Søren Hüttel har udarbejdet glasmosaik og lyskunst på vægge.

Midgård Børnehus, Dalum

Nybygningen er 800 m² til 3 børnegrupper med omkring 36 vuggestuebørn
Der er etableret forbindelsesgang til eksisterende børnehus, og der etableres en ny legeplads til vuggestuebørnene
Anlægssummen på byggeriet og legepladsen er 20 mio. kr.
Byggeriet er opført efter krav om bæredygtigt byggeri.
Kunstneren Julie Lænkholm har lavet glasmosaik.