Skip to main content
3. februar 2023

100 nye vuggestue- og børnehavepladser i Bellinge og Dalum på vej

Efterspørgslen på dagtilbudspladser i Odense er stor, og nu skaber en ny plan formentlig omkring 50 ekstra pladser i Bellinge og cirka 50 ekstra pladser i Dalum i løbet af et år.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Efterspørgslen på dagtilbudspladser i Odense er stor, og nu skaber en ny plan formentlig omkring 50 ekstra pladser i Bellinge og cirka 50 ekstra pladser i Dalum i løbet af et år.

Når der kommer tilflyttere til et nybyggerområde, følger der som regel også flere småbørn efter. Sådan er det i Bellinge, hvor forældre gennem et stykke tid har oplevet det som svært at få en dagpleje-, vuggestue- eller børnehaveplads tæt på deres hjem. Med den nye plan ønsker Odense Kommune at imødekomme familierne i den sydvestlige del af Odense, som oplever et stort pres på de kommunale dagtilbudspladser.

Jeg er optaget af, hvordan vi får taget noget af tempoet ud af vores liv, så der bliver tid og ro til nærvær og kvalitet i hverdagen for både voksne og børn. Dagligdagen med små børn betyder for de fleste et samarbejde med børnehaven og vuggestue eller dagplejen. De nye vuggestue- og børnehavepladser i Dalum og Bellinge skal gerne blive trygge rammer for småbørnsfamilier lokalt – og i gå- og cykelafstand for en del familier i Odense SV, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Den nye plan erstatter den tidligere udmeldte plan om at lave ét stort børnehus på Athenevænget i Odense SV, som ikke lod sig gøre. I stedet er der fundet en løsning, der er hurtigere at gennemføre til gavn for de ventende familier. Desuden er pladserne spredt mere ud geografisk.

Arkitekttegnede træbyggerier
De to byggerier i Bellinge og Dalum bliver i tilknytning til eksisterende børnehuse. Børnene får deres hverdag i nye, lyse byggerier i træ i arkitekttegnede byggerier, der sammensættes og indrettes med stor fleksibilitet og kan skaleres i størrelse.

Jeg er glad for denne fleksible løsning i de to forstæder. Med to byggerier får vi et tilbud med børnehuse tæt på borgerne i form af nyt byggeri i velkendte omgivelser. De 100 nye pladser understøtter befolkningsudviklingen i Dalum og Bellinge, hvor nye borgere er kommet til de seneste år, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (C).

I Bellinge opføres de nye dagtilbudspladser på grunden, hvor der for en del år siden lå et børnehus, Hobbitten, som i dag er så nedslidt, at det skal rives ned. De nye pladser kommer til at høre til Kærsgård Børnehus.

I Dalum bliver de nye pladser opført i tilknytning til Midgård Børnehus tæt ved Tingløkkeskolen.

De to projekter udbydes snarest muligt i totalentreprise. Totalentreprenøren skal sikre byggesagsgodkendelse. Der laves desuden en høring i forbindelse med myndighedsbehandlingen af projektet. Godkendelserne skal være på plads, inden der kan gives grønt lys til, at byggeriet kan iværksættes. Forventningen er, at børnene kan tage de nye omgivelser i brug omkring årsskiftet 2023/2024.