Skip to main content
12. juni 2024

Åben gård på Den Lille Mark d. 15. juni

Andelsgården Den Lille Mark i Odense slår dørene op til det allerførste åbent hus-arrangement lørdag den 15. juni fra 11-15, og du er inviteret.

Af: Andelsgaarde | Foto: Andelsgaarde
PRESSEMEDDELELSE

Andelsgaarde har som ambition at købe gårde op i hele landet og omlægge dem til bæredygtige landbrug. Den unge forening blev stiftet i 2018, er nu i gang på seks gårde og har planer om at købe flere. Den Lille Mark lige uden for Odense er vores nyeste gård, og derfor vil vi gerne invitere alle interesserede Odense borgere til at komme ud, mærke jorden og høre vores unge og seje forvalter Moanna Quynh fortælle om de regenerative dyrkningsprincipper. Her kan man også høre mere om Andelsgaarde og tankerne bag foreningen. Foreningsdirektør Jacob Westergaard Madsen siger:

Vi har store planer i Andelsgaarde om at skabe rammen for bæredygtige fællesskaber. Foreningens medlemmer bliver medejere af gårdene, og samtidig bliver de en del af et fællesskab – hvis de vil – med fællesmiddage, arbejdsdage, foredrag og den slags. Og Den Lille Mark er allerede blevet taget rigtig godt imod af både vores egne medlemmer, lokalbefolkningen i Odense og nye medlemmer.

Modellen er simpel: Medlemmerne betaler 150 kr. om måneden, som går til at købe nye gårde og ny jord. Foreningen renoverer gårdene, omlægger jorden og stiller den til rådighed for unge økologiske jordbrugere, som vil være en del af den grønne omstilling og dyrke jorden på måder, som binder CO2 og dermed bidrager positivt til klimakrisen.

Til Åben Gård på Den Lille Mark fejrer vi samarbejdet med Den Lille Mark, der blev etableret i marts 2024. Vi har sammensat et alsidigt program med sjove børneaktiviteter og sanseoplevelser. Man kan lave snobrød og være med til at danse om majstangen. Blive klogere på de regenerative dyrkningsprincipper på markvandringer, teste sin paratviden inden for landbruget, når vi tipper en 13’er, og være med til at gætte grøntsager, når vi skal mærke og føle strukturerne på de forskellige bladtyper.

Detaljeret program føjes løbende til her. 

Adresse: Hvilehølvej 29, 5220 Odense SØ.