Skip to main content
13. juni 2024

Action Kids bringer bevægelse og leg til Odense Kommunes børnehaver

Odense Kommunes børnehavebørn har i de seneste fire måneder afprøvet det populære bevægelseskoncept, Action Kids, på egen krop. Action Kids er et underholdende koncept, der kombinerer fortælling, leg og motion.

Af: Action Kids | Foto: Action Kids
PRESSEMEDDELELSE

Det er en stor succes!

Fortæller pædagog Susanne Buch Mikkelsen fra Børnehuset Skatteøen;

Alle action-girls og action-boys var helt med på hvad der skulle ske, takket være den store visuelle guide, samt musikken til – og vi kan se hvordan det helt klart gavner vores børn i deres motoriske færdigheder og opmærksomhed.

Der lyder stor enighed fra Kevin Damgaard Andersen, der er pædagogisk assistent ved Børnehuset Ejerslykke Børnehave;

Der går simpelthen ikke en eneste dag uden at der er børn, der kommer og spørger om vi skal lege Action Kids. Det kan sågar være det første som børnene spørger mig om når jeg møder ind om morgenen. Jeg har brugt det i flere forskellige sammenhænge, for Action Kids egner sig til mange forskellige typer børn og forskellige størrelse grupper. Børnene kan deltage på egne præmisser og det gør konceptet meget inkluderende og fællesskabsfremmende – også for mere udfordrede børn. Det har været en kæmpe gevinst for både børn og personale i børnehuset.

Action Kids er udarbejdet i samarbejde med ergoterapeuter, fysioterapeuter og pædagoger med henblik på at motivere børn til bevægelse gennem leg, og dermed give institutionerne en innovativ og nem måde at integrere mere motion i dagligdagen.

Børn og pædagoger hygger sig med Action Kids. Foto: Action Kids.

Ved hjælp af en fortællerstemme, samt musik, lydeffekter og farverige tegninger, bliver børnene guidet gennem en række fantasifulde historier, hvor de kan tage på bondegårdsbesøg, zoofari eller på rumrejse. Konceptet henvender sig også til børn, der normalt ikke deltager i sport eller konkurrenceprægede aktiviteter, da det ikke præsenteres som motion, men som interaktionsbaseret historiefortælling.

Skal være en del af børnenes dagligdag

Ifølge Action Kids’ projektleder, Thomas Fedder, er tanken bag Action Kids, at børnene slet ikke opdager, at de dyrker motion;

Historierne er inddragende, og skal sætte gang i fantasien. Undervejs får børnene forskellige opgaver, de skal løse, hvor de aktivt bruger kroppen. Det er aktiviteter der passer til fortællingens forløb, og ideen er dermed, at børnene fokuserer mere på at løse opgaven end at de motionerer.

I Odense finansieres Action Kids materialet med hjælp fra Arbejdernes Landsbank, og det er et projekt regionsdirektør, Jimmi Elmgaard, synes rigtig godt om;

Jeg har mærket på egen krop hvor meget positivt motion kan give, så det glæder mig, at vi kan medvirke til at Odenses institutioner kan integrere det mere naturligt ind i børnenes dagligdag. Ved at støtte det her projekt, har det været vores ønske at give kommunens pædagoger et let-anvendeligt og underholdende værktøj til at aktivere børnene, og vi kan se, at det er lykkedes.

Fakta:

Fakta om Action Kids

  • Action Kids er et plug-and-play koncept til børn, som kombinerer motion og historiefortælling.
  • I dag anvendes Action Kids i mere end 1700 børnehaver i 58 kommuner over hele Danmark.
  • Konceptet er udviklet med henblik på at integrere bevægelse og motion ind i børns hverdag.
  • Action Kids er en almennyttig organisation
  • Klik her for at læse mere om Action Kids.