Skip to main content
21. september 2022

Arkitekttegnede designs med historie og innovation

Sinnerups egen arkitekt Jens-Christian Nørmark designer virksomhedens danske designklassikere i et moderne og skandinavisk udtryk. Inspirationen finder han både i supermarkedet og i fortiden.

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Sinnerups egen arkitekt Jens-Christian Nørmark designer virksomhedens danske designklassikere i et moderne og skandinavisk udtryk. Inspirationen finder han både i supermarkedet og i fortiden.  

På hovedkontoret nær Silkeborg er det der magien sker. Her sidder husarkitekt Jens-Christian Nørmark og skaber de mange designs, der fylder Sinnerups mange butikker. Som uddannet arkitekt med speciale i møbel- og produktdesign, står han for at skabe nye møbler, lamper og brugskunst. Alle med det mål at inspirere og bringe æstetik og funktionalitet til de danske hjem.

For at udvikle et nyt design kræver det dog en lang proces, hvor der skal tænkes på mange detaljer, for at en ide bliver til et færdigt produkt.

“Jeg elsker at få ideer og fordybe mig i designprocessen, som både indebærer at lave 3D-tegninger og føre dialog med de produktionsansvarlige ude i verden. Ofte får jeg mine ideer meget spontant. Det kan være i de sene aftentimer, eller når jeg er ude at handle,” fortæller han.

Inspiration fra fortiden

Når Sinnerups egen arkitekt søger inspiration til nye designs, kigger han ofte til fortiden. Det er nemlig ofte kunst og designhistorie, der inspirerer Jens-Christian Nørmark. Han lytter til musik, ser på foto-kunst og kunst i al almindelighed, for at finde inspiration. Ligeledes undersøger han gerne designhistorien fra 50’erne og 60’erne, hvor specielt det industrielle design og biler, giver ham nye ideer.

Jens-Christian Nørmarks inspiration har først til mange innovative designs, som med afsæt i fortiden skaber trends i nutiden. Af hans nye designs kan nævnes Embrace loungestolen, Stillo sofaen, Roy loungeserien, Torcia lampen, og Galileo sofabordet.

Du kan blive meget klogere på Sinnerups arkitekt og hans mange innovative designs her og i deres butikker.

FLERE NYHEDER