Skip to main content
8. maj 2024

Barnevognsmarch 2024: Gå for verdens mødre i Odense

Globalt dør 786 kvinder hver dag i forbindelse med graviditet og fødsel. Derfor går hundredvis af forældre og børn med i Barnevognsmarchen 2024 for at støtte kampen mod mødredødelighed. Det foregår på Mors Dag d. 12. maj i København, Aalborg, Odense, Roskilde og Helsingør.

Af: Sex & Samfund | Foto: Sex & Samfund
PRESSEMEDDELELSE

På Mors Dag søndag d. 12. maj kan danskerne være med til at sætte fokus på de 287.000 kvinder, der verden rundt mister livet hvert år i forbindelse med graviditet og fødsel. Det svarer til 786 mødre hver dag.

Stort set alle dødsfald kunne være undgået med simple virkemidler, og det arbejder Sex & Samfund for i verdens udviklingslande. For tredje år i træk inviterer de i samarbejde med mødrefællesskabet MaMaMesh danskerne til at ‘gå for verdens mødre’ til Barnevognsmarch 2024.

Det er tredje gang, at Sex & Samfund afholder Barnevognsmarch i Danmark og det er i år muligt at gå med i fem byer: Aalborg, Odense, Roskilde, Helsingør og København.

I hver by vil der være en lokal march samt børnevenlige aktiviteter, der sikrer, at det ikke bare bliver en meningsfuld, men også en hyggelig dag.

RFSU donerer 100 kr. per deltager

Barnevognsmarchens sponsor RFSU donerer 100 kr. per deltager i marchen. Penge, der går til at sikre, at nogle af verdens mest udsatte kvinder i udviklingslande kan få en sikker graviditet og fødsel gennem Sex & Samfunds arbejde.

De seneste 30 år er det lykkes mere end at halvere den samlede mødredødelighed i verden. Fra 600.000 i 1990 til 287.000 i 2020. Det giver håb om at nå FN’s mål om at komme ned på 98.000 dødsfald i 2030.

Givende fællesskab for danske mødre

Mødrefællesskabet MaMaMesh har med stor succes lanceret en app, der matcher og forbinder danske mødre i lokale grupper. En undersøgelse blandt deres medlemmer viste, at 81% af mødrene har mistet venskaber efter de fik børn og at 25% ofte føler sig ensomme.

Med Barnevognsmarchen har fællesskabet oplevet, at de frivillige mødre både finder det givende at arrangere noget for andre mødre (og familier) lokalt, men også meningsfuldt at samles om at gøre en forskel for andre mødre ude i verden.

I hver af byerne er der 3-5 kernefrivillige, der tager ejerskab og arrangerer en lokal barnevognsmarch, hvor frivillige mødre har fokus på at lave en festlig Mors Dag for hele familien. Der vil være aktiviteter og mulighed for hygge for store og små før og efter Barnevognsmarchen – fx balloner, børne-tatoveringer, ansigtsmaling, dans og mulighed for, at børnene kan lave perle-armbånd som Mors Dags-gave.