Skip to main content

Forfattermøde – Knausgård besøger SDU

Den anerkendte norske forfatter tager del i det traditionsrige forfattermøde på universitetet som modtager af H.C. Andersen Litteraturprisen. SDU får fornemt besøg, når Karl Ove Knausgård – med en anelse Corona-forsinkelse – gæster universitetet den 11. maj. Det traditionsrige forfattermøde på SDU med den norske forfatter og syvende modtager af Hans Christian Andersen Literature Award […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Den anerkendte norske forfatter tager del i det traditionsrige forfattermøde på universitetet som modtager af H.C. Andersen Litteraturprisen.
SDU får fornemt besøg, når Karl Ove Knausgård – med en anelse Corona-forsinkelse – gæster universitetet den 11. maj.
Det traditionsrige forfattermøde på SDU med den norske forfatter og syvende modtager af Hans Christian Andersen Literature Award skulle have været afholdt i oktober – hvor Knausgård modtog sin pris i Odense – men måtte desværre udskydes.
Men nu skulle det altså være ganske vist, at Knausgård besøger SDU til maj.
Forfatteren, der nok er bedst kendt for sin monumentale romanføljeton og internationale bestseller Min Kamp, er den første nordiske modtager af litteraturprisen. Med prisen kommer han i fint internationalt selskab med A.S. Byatt, Haruki Murakami, Sir Salman Rushdie, Isabel Allende, J.K. Rowling, Paulo Coelho, der alle tidligere har modtaget litteraturprisen.
På det litterære verdenskort
For priskomiteen var Knausgård det helt oplagte valg.
– Karl Ove Knausgård tildeles H.C. Andersen Litteraturprisen for sin intense fornyelse af feltet mellem roman og selvbiografi, et område som også H.C. Andersen i stor stil udforskede, og for i lighed med H.C. Andersen at placere Skandinavien på det litterære verdenskort, lyder det i motiveringen.
Til forfattermødet vil Karl Ove Knausgård fortælle om sit forfatterskab og samtale med forskere fra SDU.
Samtale og oplæsning
På SDU bliver Karl Ove Knausgård budt velkommen af rektor, Jens Ringsmose, præsenteret af lektor Adam Paulsen og samtaler med professor Anne-Marie Mai om sit forfatterskab. Der bliver også lejlighed til at høre Karl Ove Knausgård læse fra sine værker. Festarrangementet med Karl Ove Knausgård afsluttes med en reception.
Billetreservation nødvendig
Arrangementet er gratis, billetter kan reserveres på www.event.sdu.dk/hcalitteraturpris2023/conference
Kilde: Pressemeddelelse fra Sydansk Universitet.
Kreditering af billede: Rii Schroer / Eyevine / Ritzau Scanpix.

Information
Dato 11/05/2023 - 11/05/2023
Arrangør Syddansk Universitet Odense
Adresse Syddansk Universitet Odense
Postnummer Ukendt
By Ukendt