Skip to main content

Mercy Ships Danmark og Bykirken Odense slår dørene op: Velkommen til de ‘globale landsbyers’ forunderlige verden

Er du interesseret i at høre om livet til søs langs Afrikas kyst, og den livsforandrende forskel, du kan være med til at gøre for nogle af verdens allermindst privilegerede mennesker? Så tag til Mercy Ships Danmarks arrangement den 29. juni. 

Af: Shagina Sinnathurai | Foto: Mercy Ships Danmark

Lørdag den 29. juni har du mulighed for at høre om livet til søs langs Afrikas kyst, om det enestående fællesskab ombord på hospitalsskibene og den livsforandrende forskel, du kan være med til at gøre for nogle af verdens allermindst privilegerede mennesker. Mercy Ships Danmark vil præsentere deres inspirerende arbejde hos Bykirken i Odense. Alle er velkomne, og dette arrangement er gratis.

Det ene af organisationens to skibe har danske rødder. Africa Mercy, som skibet nu hedder, sejlede tidligere som Storebæltsfærgen “Dronning Ingrid”, før det blev købt af Mercy Ships og ombygget til et hospitalsskib. Skibet har siden 2007 reddet og forvandlet tusindvis af liv.

Mercy Ships Danmarks generalsekretær, Vibeke Hauge Førrisdahl, vil dele inspirerende historier til arrangementet om mennesker, der efter en lang søgen efter kirurgisk hjælp har fået nyt håb og nye chancer i livet ombord på skibene.

Herudover vil du også høre mere om verdens største flåde af civile hospitalsskibe, der bliver kaldt alt fra “kærlighedsskibene” til “de globale landsbyer”. Disse skibe bliver betjent af frivillige fra hele verden, der både arbejder i forskellige funktioner og giver kirurgisk hjælp til nogle af verdens fattigste mennesker.

Jeppe Sandager fra Novo Nordisk Fonden vil komme og holde et oplæg om de sundhedsproblematikker, der er i Afrika syd for Sahara, hvor Mercy Ships arbejder. Derefter vil Mercy Ships Danmarks rekrutteringsmanager, Gabriela Færch, forklare, hvordan man kan blive frivillig på hospitalsskibene. Du får også muligheden for både at høre oplæg fra tidligere udsendte frivillige samt mingle blandt hinanden og med nogle af Mercy Ships Danmarks ansatte og frivillige i kaffepauserne.

Du kan også få svar på dine spørgsmål, eksempelvis om organisationens værdier, arbejde og hjertesager, livet ombord, eller hvordan du selv kan komme ud på skibene som frivillig.

Program for dagen

09:30-10:00 – Morgenmad og velkomst ved generalsekretær hos Mercy Ships Danmark Vibeke Hauge Førrisdahl og pastor emeritus ved Bykirken, Poul Kirk. Fællessang.

10:00-10:20 – Jeppe Sandager fra Novo Nordisk Foundation om tendenser i Afrika, Q&A  

10:20-11:00 – Oplæg ved Vibeke Hauge Førrisdahl om Mercy Ships’ arbejde.

Kaffepause

11:15-11:40 – Oplæg ved rekrutteringsmanager Gabriela Færch: Hvordan bliver du frivillig med Mercy Ships?

11:40-12:00 – Historie fra felten: Oplæg ved tandplejer og tidligere udsendt frivillig, Gitte Kliver

Spørgmål

12:00-12:00 – Tak for i dag!
 Frokost og netværk

Information
Dato 29/06/2024 09:30 - 29/06/2024 13:00
Arrangør Mercy Ships Danmark & Bykirken Odense
Adresse Bykirken, Østergade 57-59
Postnummer 5000
By Odense