Skip to main content
12. maj 2023

Brancheforsikringer: Er din virksomhed korrekt forsikret?

Der er meget at holde styr på, når det kommer til forsikring – og indenfor specifikke brancher skal du være særligt opmærksom. Se dem her.

Af: Isabella Ravn | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Der er meget at holde styr på, når det kommer til forsikring – især for virksomheder. Og indenfor specifikke brancher kan der være faktorer, som du skal være særligt opmærksom på. Se dem her. 

Vi kender alle til indbo- og ulykkesforsikringen, og dernæst kommer bil-, rejse- og husforsikring. Men hvis du har en virksomhed eller en institution, skal du måske bruge lidt længere tid på at få overblik over dine forsikringsbehov og –muligheder. 

Dansk Erhvervsassurance er specialister i forsikring, og de kan rådgive dig, så du er sikker på at få de helt rette forsikringer til den rette pris – inden det er for sent. De samarbejder med en lang række forsikringsselskaber, der hver især er specialiseret indenfor lige dét, du har brug for at få forsikret. 

Skræddersyet forsikring til din branche 

Enkelte brancher kræver ekstra grundighed og rådgivning, når forsikringerne skal på plads. Få en oversigt over dem herunder: 

Kunst og museer: Det siger sig selv, at du skal have dyre kunst- eller museumsgenstande forsikret, men der er flere faktorer, du skal være opmærksom på. Det gælder bl.a. forsikring under transport, dækning ved udstillinger, krav til sikring af lokaler og genstandenes forsikringsværdi. 

Jern- og metalindustri: Dette er et område, der tit bliver nedprioriteret, og det kan have store, økonomiske konsekvenser. Af særlig vigtighed er forsikring af driftstab og CNC-maskiner, men du skal også tænke på produktansvarsforsikring, kontrakter med kunder samt salgs- og leveringsbetingelser.  

Ejendomme: Når du har f.eks. en erhvervsejendom, beboelsesejendom, andelsboligforening, ejerforening, ejendomsadministration eller andet, er der flere krav, du skal være styr på, end når ud bare forsikrer din bolig.  

Fri- og efterskoler: Ved fri- og efterskoler skal forsikringerne bl.a. tage højde for rejseaktiviteter, driftstab og elevforsikringer. 

Guldsmede, urmagere og optikere: Når du har meget værdifulde produkter liggende i din forretning, som f.eks. smykker, urer og briller, så skal du bl.a. være sikker på, at du får den rette erstatning, og at du opfylder forsikringsselskabets sikringskrav. 

Vognmænd: Ved vognmandsforretninger er der mange led, der skal inddrages i forsikringerne; både virksomheden, godset, køretøjerne og førerne. Du skal derfor være særligt grundig med din CMR eller fragtførerforsikring, ligesom du skal have et ekstra øje på dækning og krav fra forsikringsselskabet. 

Du kan læse mere på Dansk Erhvervsassurances hjemmeside, eller ring til dem på tlf.: 24 45 08 99 for at høre nærmere om, hvordan de kan hjælpe dig.