Skip to main content
27. maj 2024

Burgerkæde planter træer i ny folkeskov ved Odense – målet er 60.000 træer i hele landet

I disse uger og frem til midten af juni planter fastfoodkæden Sunset Boulevard i alt 60.000 træer i nyanlagte folkeskove ved blandt andet Odense.

Af: Sunset Boulevard | Foto: Sunset Boulevard
Pressemeddelelse

I foråret og frem til medio juni planter Sunset Boulevard i samarbejde med Growing Trees Network i alt 60.000 nye træer i de nyetablerede folkeskove Kirkendrup Folkeskov ved Odense, Peder Syv Folkeskov ved Roskilde, Knabstrup Folkeskov og Tuse Folkeskov ved Holbæk, Anebjerg Folkeskov ved Skanderborg og Haurum Folkekirkeskov ved Hammel.

Plantningerne sker som led i virksomhedens vision om at bidrage til offentligt tilgængelige rekreative områder og naturlige legepladser rundt om i Danmark.

Skov fremfor legetøj  

I oktober 2020 fjernede Sunset Boulevard som den første store burgerkæde i Danmark legetøjet fra børnemenuen for i stedet at plante træer i de danske folkeskove sammen med Growing Trees Network. Omkring 400.000 færre stykker legetøj om året og plantning af snart 429.000 nye træer rundt om i landet er det siden blevet til.

Om initiativet siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch:

Det giver rigtig god mening for os som dansk familierestaurant at gøre en positiv forskel i de lokalsamfund, vi er en del af, og sikre grøn skov for fremtidige generationer. Samtidigt bliver initiativet taget godt imod af vores gæster. De kan godt se ideen i den mere langsigtede strategi om at plante træer fremfor at uddele en masse ligegyldigt legetøj med kort levetid.

Til efteråret har Sunset Boulevard planlagt plantning af yderligere 26.000 træer i Danmark i samarbejde med Growing Trees Network. I 2023 indledte kæden desuden et samarbejde med netværksorganisationen Omstilling Nu om plantning af offentligt tilgængelige mikroskove, altså små skove, der kan leve og udvikle sig på områder helt ned til 16m2, i byområder i Danmark. Indtil videre har kæden plantet 6 mikroskove på hver 100 m2.

Foto: Sunset Boulevard.

Fakta:

Om Folkeskove

Folkeskov er en skov, hvor der er fokus på plantning af hjemmehørende træarter med en række positive effekter. Folkeskov understøtter biodiversiteten, binder CO2 og giver rekreative områder til lokalbefolkningen. Folkeskovene får status af fredskov og understøtter derved målet i Danmarks Nationale Skovprogram om, at skovlandskaber dækker 25-27 % af landets areal inden udgangen af det 21. århundrede. Du kan læse mere her.

Om Sunset Boulevard  

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.