Skip to main content
22. marts 2023

Butiksnyt: Kræftens Bekæmpelse Genbrug rykker ind i Fakta

Efter at Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i mere end ti år har ligget på Bogensevej 2 er tiden kommet til nye eventyr. Fredag d. 21. april rykker butikken ind i Faktas tidligere butikslokaler blot 300 meter længere ned ad vejen.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELSE FRA KRÆFTENS BEKÆMPELSE

Efter at Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i mere end ti år har ligget på Bogensevej 2 er tiden kommet til nye eventyr. Fredag den 21. april rykker butikken ind i Faktas tidligere butikslokaler blot 300 meter længere ned ad vejen. I hele uge 11 er der 50 % flyttesalg i ”den gamle butik”.

På Bogensevej 2 har frivillige fra Kræftens Bekæmpelse ikke alene travlt med at ekspedere kunder og lange godt og gedigent genbrug over disken, de har samtidig også travlt med at tømme butikken. Den 1. april lukker butikken nemlig efter 10 usædvanlige gode år, og selv om det mest af alt kunne lyde som en dårlig aprilsnar, så er den altså god nok.

Der er dog ingen grund til at finde lommetørklæderne frem for byens genbrugselskere, for butikken genopstår nemlig allerede d. 21. april, når den rykker ind i Faktas gamle lokaler på Bogensevej 62 blot et stenkast fra den nuværende adresse.

Grunden til at butikken flytter lokation er, at lejemålet er blevet opsagt, og i stedet skal overtages af Netto, og da Fakta for nylig lukkede sin butik var det en oplagt mulighed at overtage det lejemål.

Vi har haft 10 helt fantastiske år her på Bogensevej 2, så selvfølgelig er det med vemod at vinke farvel til stedet her. For mange af de frivillige har det været deres andet hjem. Men heldigvis flytter vi bare lidt længere ned ad vejen og vores 81 dygtige og engagerede frivillige glæder sig til at rykke med over i den nye butik, fortæller Frank Nissen, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug Odense.

25 millioner på 10 år

På de ti år butikken har eksisteret, har den takket være Odenseaners gavmilde donationer og store købelyst langet genbrugsguld over disken for mere end 25 millioner kroner. Penge, der er er gået til Kræftens Bekæmpelses indsats overfor forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Flere kvadratmeter og mindre CO2-udslip

Og når butikken slår dørene op for den nye butik, er det da også med en forventning om en fortsat positiv genbrugsvækst.

De nye butikslokaler er både større og mere moderne, så jeg føler mig overbevist om, at vi har gode muligheder for at skaffe endnu flere penge til kræftsagen. Jeg håber vores kunder og gavmilde donorer fortsætter med at bakke os op, og hvem ved, måske er vi så heldige at der følger nye kunder med i kølvandet af flytningen, lyder det håbefuldt fra Frank Jessen.

Udover flere kvadratmeter at boltre sig på og bedre forhold for de frivillige, har den nye butik også den fordel, at der på grund af nyere el-installationer, vil være penge at spare på den kommende elregning og et mindre CO2 udslip.

50%-flyttesalg

Frank Nissen opfordrer Odenseanerne til at komme til flyttesalg i den gamle butik i hele uge 13, hvor der vil være 50 % rabat på ALT i butikken.

Praktisk information

Kræftens Bekæmpelse Genbrug på Bogensevej 2 holder sidste åbningsdag fredag den 1. april. Fra mandag den 27. marts til og med den 1. april vil der være 50 % udsalg på alt. Donationer bedes indleveres i den nye butik.

Fredag den 27. april kl. 11.00 åbner den nye butik på Bogensevej 62. Donationer modtages på denne lokation på hverdage.

Frivillige i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Odense 2023. Pressefoto: Kræftens Bekæmpelse.