Skip to main content
1. september 2022

By- og Kulturforvaltningen ansætter Erik Jespersen som ny direktør

Byrådet i Odense Kommune har valgt at ansætte Erik Jespersen som ny administrerende direktør for By- og Kulturforvaltningen.

Af: Daniel Svendsen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Byrådet i Odense Kommune har valgt at ansætte Erik Jespersen som ny administrerende direktør for By- og Kulturforvaltningen. Erik Jespersen kommer fra en stilling som direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune, og har de sidste tyve år været topleder i den kommunale sektor.

Før sommerferien meddelte administrerende direktør for By- og Kulturforvaltningen Morten Møller Iversen, at han fratrådte sin stilling for at blive markedsdirektør i Rambøll. I den forbindelse blev afdelingschef Martin Petersen konstitueret som direktør, mens rekrutteringsprocessen stod på. Denne proces er nu overstået, og valget som ny administrerende direktør for By- og Kulturforvaltningen er faldet på netop Erik Jespersen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel ser frem til samarbejdet med Erik Jespersen:

Som byråd har vi store ambitioner for Odense – ambitioner, der betyder, at byen længe har været under forandring, og den udvikling fortsætter i de kommende år, hvor visioner for blandt andet Fremtidens Vollsmose, nyt SUND og Odense Indre Havn bliver til virkelighed. I det arbejde har vi brug for en driftsstærk, kyndig medspiller i spidsen for By- og Kulturforvaltningen, og det har vi fået med ansættelsen af Erik Jespersen som ny forvaltningsdirektør. Erik Jespersens mange års erfaring med byudvikling, fokuseret omkring mangfoldighed, bæredygtighed og mobilitet, er en force, der kommer hele Odense til gode, når vi igangsætter og ikke mindst færdiggør ambitiøse byudviklingsprojekter, men også, når vi skal realisere vores mål om klimaneutralitet i 2030. Næste skridt i den proces er at forme en ny, grøn mobilitetsplan, og også her er Erik Jespersen den helt rette at have med ved bordet. Jeg glæder mig til det fremtidige samarbejde.

Rådmand for By- og Kulturforvaltningen Søren Windell ser også frem til at byde den nye direktør velkommen:

Det var et stærkt ansøgerfelt med forskellige erfaringer og kompetencer, men Erik Jespersen er den helt rigtige kandidat, der har blik for det strategiske, men også for det driftsnære.
Vi får en direktør med et internationalt udsyn og med en lang erfaring indenfor udvikling af byer. Særligt hans erfaringer fra Aarhus, vil komme os og byen til gode. Vi får også en direktør med en glæde for musik, kultur og sport, så på den måde favner han godt den store opgaveportefølje, der ligger i By- og Kulturforvaltningen.
I forhold til det tværgående samarbejde mellem kommunens forvaltninger, får vi også en direktør, der vil drage nytte af sine erfaringer fra Aarhus, da styreformen minder om den, vi har i Odense. Særligt opmærksomheden på opgaver, der kommer til at ligge mellem By- og Kulturforvaltningen og Klima- og Miljøforvaltningen. Jeg ser personligt frem til samarbejdet med Erik Jespersen og er sikker på, at han i samarbejde med udvalget og byrådet vil være med at skabe gode resultater til glæde og gavn for vores by.

Erik Jespersen kommer fra en stilling som direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune og har før det bl.a. været direktør i Aarhus og Fredericia kommuner.

Jeg ser frem til at være en del af den meget ambitiøse udvikling som Odense er i fuld gang med. Det bliver samtidigt vigtigt for mig, at vi sikrer en effektiv og serviceminded drift til gavn for Odense Kommunes borgere og kultur- og erhvervsliv. Og ikke mindst glæder jeg mig til samarbejdet med rådmand Søren Windell og By- og Kulturudvalget, at møde alle medarbejderne i forvaltningen både chefgruppen, staben og i den grad de medarbejdere, der har hænderne nede i kernedriften, siger Erik Jespersen.

Erik Jespersen er uddannet landinspektør og har desuden en master i offentlig administration. I tidligere stillinger har Erik Jespersen arbejdet med byudvikling med særlig fokus på mangfoldighed, bæredygtighed, Smart City løsninger, mobilitetsforbedringer og skabelse af nye bynære bolig- og erhvervskvarterer. Endvidere har Erik stået i spidsen for flere omfattende organisationsudviklingsprocesser.

Privat er Erik Jespersen gift, har to voksne børn og bor i dag i Åbyhøj. Han tiltræder stillingen som direktør 1. oktober.

By- og Kulturforvaltningens direktør, Odense Kommune.
Erik Jespersen – By- og Kulturforvaltningens nye direktør, Odense Kommune.
FLERE NYHEDER