Skip to main content
6. september 2023

De unge til DM i Traktortræk fik et pusterum hos P3

Hele sommeren rejser P3 rundt i Danmark, for at møde danske unge og tale med dem om, hvad der gør dem glade. Til DM i Traktortræk slog P3 Missionen lejr og gav festivalgængerne mulighed for at få et pusterum, afslapning og tid til at fokusere på deres trivsel.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA P3

Hele sommeren rejser P3 rundt i Danmark, for at møde danske unge og tale med dem om, hvad der gør dem glade. Til DM i Traktortræk slog P3 Missionen lejr og gav festivalgængerne mulighed for at få et pusterum, afslapning og tid til at fokusere på deres trivsel.

Det summer af liv til DM i Traktortræk, men når man træder ind i P3 Missionens bus sænker roen sig. Bussen er er indrettet som en hyggekrog med bløde siddepladser, lilla blomsterranker, en hængekøje og beroligende lys. De unge festivalgængere sidder hængslængt på bussæderne i deres egen verden og lytter med hørebøffer på. Fælles for dem er, at de har valgt at benytte P3 Missionens pusterum, da bussen kom forbi DM i Traktortræk, for at give de unge et ‘break’.

Hvad gør danske unge glade?

I en tid, hvor mange danske unge mistrives, sætter P3 Missionen i 2023 spot på, hvordan unge får større glæde i hverdagen. Derfor tager P3 Missionen blandt andet rundt til 20 lokationer i Danmark fra maj til september, for at interviewe unge om ét centralt spørgsmål: hvad der gør dem glade? Formålet er at finde ud af, hvad vi skal gøre mere af, for at skabe et godt ungdomsliv. Svarene bliver senere på året givet videre til eksperter og beslutningstagere på et stort topmøde om unges trivsel.

P3 ønsker at give hele Danmarks ungdom en stemme, som kan indgå i arbejdet med at styrke trivslen. Vi kender målgruppen på P3, vi har en bred kontaktflade med de unge, og vi ved, hvad det betyder at blive lyttet til. Så nu skal vi ud at møde dem, og vi er glade for, at DM i Traktortræk har inviteret indenfor. Vi kan nemlig ikke gøre arbejdet alene, så derfor betyder samarbejdet med de mange organisationer rigtig meget for, at vi sammen kan sætte en positiv bevægelse i gang til fordel for unges mentale helbred, siger Malene Birkebæk, der er chef for P3.

Trivsel er meningsfuldt

‘Vi mødes hos P3’-lejren og bussen er indrettet til ro, hygge og fællesskab. I løbet af dagene var der både arrangeret musikquiz samt mulighed for hygge og afslapning, hvor de unge kunne lytte til meditationsbånd og playlister fra P3.

DM i Traktortræk havde set frem til besøg fra P3 Missionen.

Vi tog P3 Missionens tilstedeværelse som en mulighed for at forene forskellige typer af mentaliteter. Derudover var det en stor cadeau til os, at P3 har fokus på arrangementer som DM i traktortræk, som ikke lige kan spejle sig i mange andre typer arrangementer. Vi satte stor pris på, I kom forbi, siger Thor Laursen fra styregruppen for DM i Traktortræk.

I bussen tog flere P3-profiler imod gæsterne. Frederikke Amalie Muff er normalt vært på P3-programmet ‘Formiddagen med Frederik & Frederikke’, men er rigtig glad for oplevelsen som vært i P3 Missionens bus.

Det var fedt at møde og snakke med en masse af P3’s lyttere til DM i traktortræk, og få fortalt, hvorfor vi har valgt at sætte fokus på unges trivsel og høre deres tanker om det. Der var super god stemning, og så var der da også plads til en omgang tovtrækkeri, hvor vi fra P3 desværre led et ydmygende nederlag overfor vores gæster, siger Frederikke Amalie Muff.

FAKTA OM P3 MISSIONEN

Igennem hele 2023 har P3 fokus på de 15-24-åriges trivsel. Med initiativet ’P3 Missionen: Hvad gør dig glad?’ vil P3 undersøge, hvad der skal til for at forbedre trivslen hos unge. Projektet er støttet af Østifterne samt Ebbefos Fonden.

Missionen er at lytte til dem, der ved allermest om netop unges trivsel: Nemlig de unge selv. Hvad betyder noget for dem? Hvad gør dem glade? Hvem og hvad kan understøtte deres trivsel? Vi fokuserer på det, der skal være meget mere af for at have det godt, og på de forandringer – store som små – der kan styrke trivslen.

Med ’P3-missionen: Hvad gør dig glad?’ vil P3 lytte til alle slags unge fra hele landet og finde bud på, hvad der skal være mere af. Vi overrækker deres bud til de beslutningstagere, der kan være med til at gøre noget, blandt andet en række politikere, foreninger og eksperter. Så de også kan blive klogere på, hvad de unge tænker, der skal til.