Skip to main content
9. november 2023

Ejerledere bag vækstraketten Ventherm vinder prisen som Årets Ejerleder 2023 på Fyn

Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Ventherm A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2023 på Fyn. De to ejerledere har leveret imponerende resultater de seneste tre år, og væksten ser ud til at fortsætte for den midtfynske virksomhed. Ejerlederne fik overrakt prisen ved en velbesøgt regionskåring i 8-kanten i Odense.

Af: PwC | Foto: PwC
PRESSEMEDDELELSE

Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Ventherm har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2023 på Fyn. Ventherm er specialiseret i at producere sprøjte- og tørrekabiner til industriel overfladebehandling af bl.a. havvindmøller, landbrugsmaskiner og transportmateriel. Allan Hansen og Rune Lund Bendixen modtager prisen som Årets Ejerleder 2023 på Fyn for i fællesskab at have leveret flotte resultater med iøjnefaldende vækstrater. Ejerlederne er innovative og har fuldt fokus på digitalisering og automatisering, som er med til at sikre virksomhedens fortsatte udvikling og store vækstpotentiale.

De to ejerledere har udtænkt, fulgt og ikke mindst formået at eksekvere på en ambitiøs vækststrategi. Det er centralt for Allan og Rune at udvikle Ventherm og kunne levere nye løsninger. Deres vedholdenhed og engagement er tydeligt i hvert skridt af deres rejse, og det har været inspirerende at se, hvordan de har skabt så flotte resultater, fortæller Claus Damhave, partner i PwC i Odense.

Evnerne til at sætte det rette team

Allan Hansen og Rune Lund Bendixen har med succes sammensat et team med de rette kompetencer og tydeligt definerede roller. Respekt for hinandens kompetencer og tæt samarbejde udgør centrale elementer i deres ledelsesstil, og dette har været afgørende for at skabe en effektiv organisation, der har leveret resultater år efter år.

Allan Hansen og Rune Lund Bendixen har skabt en imponerende vækstrejse for Ventherm, og lige så vigtigt har de et stabilt fundament for fremtidig succes. Deres store, målrettede arbejde er til inspiration for andre ejerledere og fortjener at blive anerkendt, fortæller Lars Holm, Centerdirektør i Nykredit i Odense.

Hos Dansk Erhverv er man ikke i tvivl om, at Allan Hansen og Rune Lund Bendixen er de rette vindere af Årets Ejerleder 2023 på Fyn:

De to ejerledere har med præcision og målrettethed leveret bemærkelsesværdige resultater baseret på en nøje udvalgt strategi. Ejerledernes dedikation og vision har været kernen i en kontinuerlig succes, der afspejler deres dygtighed som ledere og evnen til at inspirere hele organisationen, siger Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv.

Fakta om Ventherm A/S (Broby)

Allan Hansens far, Knud Henning Hansen, grundlagde Ventherm i 1983. Virksomheden er specialiseret i overfladebehandlingsanlæg til tung industri. Allan blev tilknyttet Ventherm i 2006, hvor han indtrådte som direktør og blev medejer sammen med sin far og bror, Brian Hansen. Brian solgte senere sin aktieandel til Rune Lund Bendixen, der kom med erfaring fra samme branche. De har i fællesskab skabt flotte resultater og opnået en vækst på over 100 % de seneste tre år. I dag har Ventherm en markedsledende position, og de to ejerledere har en forventning om yderligere vækst på 50 til 75 % de næste tre år.

De stærke konkurrenter:

Lars Overgaard & Erik Salling fra Kinematic ApS (Odense)

Drevet af en entreprenørånd, knowhow og stor forståelse for entreprenørbranchen stiftede Lars Overgaard og Erik Salling i 2013 Kinematic. Med flotte væksttal har Lars og Erik udviklet Kinematic til at være førende inden for branchen i Skandinavien. Målsætningen er fortsat at effektivisere branchen og i fremtiden i endnu højere grad hjælpe kunderne til højere produktivitet og mere bæredygtighed i byggeprojekterne. Lars og Erik har i den grad positioneret Odense og Fyn som frontløbere inden for robotteknologi og digitalisering.

Jens Hempel-Hansen fra HJHansen Recycling Group A/S (Odense)

Jens Hempel-Hansen er sjette generationsejerleder i genvindingsvirksomheden HJHansen Recycling Group. Jens er visionær og en ægte ildsjæl med stor passion for genvindingsindustrien. Han er af indbegrebet af ordentlighed, ordholdenhed og har en naturlig respekt for sine medmennesker. Vigtigst af alt har han viljen til at gå de ekstra skridt i svære tider.. Det beviste han bl.a. under finanskrisen og senest for 4 til 5 år siden, hvor virksomheden gennemgik en utrolig svær periode, som var ved at koste familiens livsværk. På imponerende vis har Jens formået at skabe en turn-around med trecifrede vækstrater i HJHansen Recycling Group de seneste tre år.

Vinder af Årets Helt på Fyn 2023

Vinderen af Årets Helt på Fyn går til Peter Zinck. Årets Helt brænder for at gøre en uegennyttig forskel og motiveres af at have en finger på pulsen på forskellige områder. Det kommer i høj grad til udtryk ved, at Peter på nuværende tidspunkt besidder seks aktive bestyrelsesformandsposter. Som nuværende næstformand for UCL samt tidligere formand for Tietgenskolen og Erhvervsakademiet Lillebælt spiller Årets Helt en stor og aktiv rolle inden for den fynske uddannelsesverden. Til trods for sine flere roller i erhvervs-, uddannelses- og kulturmiljøet er døren altid åben for alle, der behøver sparring eller et godt råd. Blandt andet har spirende iværksættere særligt gavn af indsigtsfuld sparring og store netværk, som Peter med glæde trækker på. Som tidligere formand for Odense Rotary City Klub er Peter nemlig hovedinitiativtager for Rotary Danmarks landsindsamling af penge og generatorer til borgerne i Kyiv. Indsamlingen var én af de første og en stor succes med et resultat på over 6,5 millioner kroner og 135 generatorer. Peter har et enormt overskud og et brændende ønske om at gøre en kæmpe forskel i alt det, han uegennyttigt involverer sig i. Derfor er han vinder af Årets Helt på Fyn 2023.

Tid og sted for Årets Ejerleder på Fyn

Den 8. november 2023 kl. 16:30-18:15, 8-kanten, Munkebjergvænget 3, 5230 Odense M.

Fakta om Årets Ejerleder 2023

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 20. gang. Årets tema er ejerledernes grønne transformation.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 16. november 2023 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2022 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og to erhvervsprofiler.

Tidligere landsvindere

Layland Barker fra Titan Containers A/S (2022), Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

LÆS OGSÅ: Tomatkongen fra Nordic Greens vinder Temaprisen 2023 på Fyn