Skip to main content
10. oktober 2023

En hyldest til fantasien og kulturen – Velkommen til Magiske Dage i Odense 2023

Fra torsdag d. 19. oktober til lørdag d. 21. oktober indtager Odenses magiske festival igen byrummet med en overflod af forunderlige oplevelser og begivenheder.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Så har Odin atter foldet sit magiske slør ud over Odense – Magiske Dage Odense venter forude!

Odense Bibliotekernes årlige hyldest til litteraturen binder os sammen på tværs af verdener og tid. Et eventyr over flere dage propfyldt med underholdning, udklædning og udforskning.

Fra torsdag d. 19. oktober til lørdag d. 21. oktober indtager Odenses magiske festival byrummet med en overflod af forunderlige oplevelser og begivenheder.

Årets program er skabt med kærlighed til ordets magi og fantasiens uendelige potentiale. Og du er inviteret med på festivalens magiske rejse – du er faktisk en del af eventyret – den vigtigste!

Nye oplevelser og samarbejder

Søren Windell, Rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense, er begejstret for festivalens store lokale forankring:

Jeg er glad for og stolt over, at Magiske Dage Odense formår, år efter år, at brede samarbejdet med resten af byen ud år efter år. Mange frivillige, foreninger og forretningsdrivende er blevet involveret i festivalen, og de er, sammen med Odense Bibliotekerne, hele fundamentet for Magiske Dage Odense, som er blevet en fantastisk festival og en magnet for gæster i byen, siger han.

Senest har den uddelende forening Østifterne valgt at støtte Magiske Dage Odense økonomisk, hvilket giver festivalen et endnu bedre afsæt til at udvikle sig.

Afternoon tea med inspiration fra Victoriatidens London

I et nyt og spændende samarbejde med A. C. Perchs Thehandel, hylder vi litteraturens verden med en ganske særlig litterær tesalon. Festivaldeltagerne kan se frem til en eftermiddag fyldt med smage, dufte, oplæsninger og klavermusik – en unik oplevelse, der uden tvivl passer ind i litteraturens stemning og festivalens ånd.

Magisk ofringsritual

Som en ekstraordinær begivenhed markerer Magiske Dage Odense den nyfundne vikingeborg på Nonnebakken med et autentisk og medrivende ofringsritual i samarbejde med Jernalderlandsbyen “Odins Odense”. Gennem et unikt samarbejde mellem festivalen og Jernalderlandsbyen vil deltagerne blive vidne til en højtidelig ceremoni, der forbinder nutid og fortid på forbløffende vis.

Elite Teater præsenterer “Familien Addams” på Magasinet

Elite Teater indtager scenen med opsætningen af den skumle og mystiske “Familien Addams” på Magasinet. Dette teaterstykke bringer den elskede familie til live på en måde, der appellerer til både små og store, og tilføjer en ekstra dosis magi og lidt uhygge til festivalen.

Magisk Festmiddag i Rådhusets unikke festsal

Ingen Magiske Dage Odense uden Magisk Festmiddag, og i år afholdes magiske festmiddage i Rådhusets unikke festsal. Deltagerne kan se frem til en uforglemmelig aften fyldt med fantastiske kulinariske oplevelser og en fortryllende atmosfære.

Magiske Dage Odense – for alle

Magiske Dage Odense 2023 er en begivenhed, du ganske simpelt ikke må gå glip af, og Odense Bibliotekerne inviterer alle til at deltage i denne fest for fantasien, kulturen og litteraturen.

Chef for Odense Bibliotekerne, Kent Skov Andreasen, glæder sig over muligheden for at sprede litteraturens univers uden for bibliotekets rammer – helt ud til byens borgere:

Litteratur er en skatkiste af oplevelser, der hjælper os med at udforske os selv og udvide vores horisont og vores fantasi. Og hvert år i uge 42 fungerer Magiske Dage Odense som en indgangsportal til fortællingens forunderlige kvaliteter, når tusindvis af mennesker mødes i byens gader og fejrer fantasien, litteraturen og hverdagens magi. Det er vi naturligvis utrolig stolte over, at så mange folk engagerer sig i, siger han.

Om Magiske Dage Odense

Magiske Dage Odense er arrangeret af Odense Bibliotekerne sammen med en lang række offentlige og private aktører og samarbejdspartnere i og omkring Odense. Festivalen har i mere end 20 år været en årlig begivenhed i skolernes efterårsferie, der hylder litteraturens magi og fantasien. Gennem en række aktiviteter, workshops, forestillinger og events, bringer festivalen årligt ca. 20.000 mennesker sammen for at fejre ordets kraft og fantasien.

Magiske Dage Odense stræber efter at forbinde kultur, fællesskab og kreativitet på tværs af generationer og interesser med udgangspunkt i deltagernes egen fantasi og skaberkraft.

For yderligere information, billetkøb og det fulde program, besøg venligst festivalens hjemmeside www.magiskedageodense.dk.