Skip to main content
16. januar 2024

FioniaFlasken har fået to spændende nyheder på hylderne

Er du glad for et godt glas whisky fyldt med lækre dufte og smagsnuancer? Så tag et smut forbi FioniaFlasken, der lige nu kan præsentere to nye flasker i sortimentet.

Af: Marie Daugbjerg | Foto: FioniaFlasken

Hvis du er whiskyelsker og endnu ikke kender til FioniaFlasken, er det ved at være på tide. Bag butikken og webshoppen finder du masser af passion for den skønne drik, hvilket udmønter sig i et nøje udvalgt sortiment fyldt med smag og styrke.

FioniaFlasken fører whiskyer fra destillerier rundt omkring i verden, men de har også deres helt egen serie af specialudvalgte whiskyer, der produceres i Skotland.

For nyligt modtog de nye leverancer fra Skotland med to forskellige flasker fyldt med duft og smag. Læs mere om dem herunder.

FioniaFlasken No. 9: Glen Moray 15 år Doubled Matured Cask Strength

Når du åbner denne flaske, bliver du mødt af en parfumeret duft af brændte mandler, mørk chokolade og rosiner, der har ligget i romlage. Hertil kan du fornemme en smule brændt træ og en olieagtig karamelnuance. Jo længere man dufter til den, jo mere minder den én om at gå rundt på et whiskydestilleri fyldt med en masse maltrige aromaer.

I smagen bliver man indbudt af både saltkaramel, efterårshonning og sherryfadpræg. Dertil en let chili-lignende styrke og en smule sødmefuld maltekstrakt i eftersmagen.

Find whiskyen her.

FioniaFlasken No. 10: Tomintioul 18 år Doubled Matured Cask Strength

Prøver du FioniaFlaskens No. 10 vil du ved første duft opleve både styrken og et fyldig sherryfadpræg iblandet en anelse vanilje. Du kan måske også ane mørke toner af nøddeagtig karamel, læder og tørret moden rød frugt. Efter noget tid i glasset overrasker den med en ganske lille smule røget aroma.

Ved en smagsprøve kan du indledningsvist fornemme de typiske whiskynoter samt en mængde fad. Herefter åbner den op for styrken, som varmer munden op og giver smag af ristede nødder, flødekaramel og en anelse kanel. Eftersmagen stikker let i ganen og lader ikke én glemme oplevelsen.

Find whiskyen her.

Om FioniaFlaskens egne whiskyer

FioniaFlaskerne er en serie specielt udvalgte whiskyer fra Skotland. De er Single Cask eller enkeltfadsaftapninger i begrænset antal og individuelt nummereret fra 1 til ca. 80.

Modsætningen til Single Cask er Blended Whisky, hvor man forsøger at opnå nøjagtig den samme smag som i forrige flaske, eller, for den sags skyld, som den flasken man købte for 20 år siden.

Den variation, der kan forekomme i smag og styrke, når man køber Single Cask, er netop med til at gøre det mere spændende at nyde en god dram ifølge FioniaFlasken.

Desuden er FioniaFlaskens whiskyer alle tappet ved Cask Strength.  Læs mere om FioniaFlasken her.