Skip to main content
5. juli 2023

Fjernvarme Fyn igangsætter arbejdet med at tynde ud i Elmelund Skov

I 2013 blev det første spadestik til Elmelund Skov taget, og nu skal poplerne fældes for at give plads til blivende løvskov.

Af: Isabella Ravn | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

I 2013 blev det første spadestik til Elmelund Skov taget, og nu skal poplerne fældes for at give plads til blivende løvskov.

Fjernvarme Fyn har i et samarbejde med Odense Kommune været med til at etablere Odenses nye skov, Elmelund Skov. Tilbage i 2013 blev skoven plantet, og hele 31 hektar blev fyldt ud med popler. Det var dog aldrig tanken, at poplerne skulle blive – de skulle kun fungere som forkultur og beskyttelse for den blivende løvskov.

Popler har nemlig den egenskab, at de vokser hurtigt og kvæler ukrudt og græs, hvilket giver gode forhold for blivende træer og gør brugen af pesticider unødvendigt. Samtidig optager de en del CO2, hvilket har en gavnlig effekt på klimaet.

Løvskoven skal nu stå på egen ben

Løvskoven er nu vokset så meget op, at de lettere kan klare sig uden poplerne, samtidig med at de har brug for mere plads og lys. Derfor påbegynder Fjernvarme Fyn nu arbejdet med at tynde ud i skoven ved at fælde omtrent halvdelen af poplerne.

Fældningsarbejdet starter i uge 28 og vil efter planen vare ind i august. Løbende vil der opsættes afspærringer af sikkerhedsmæssige årsager.

Herefter vil skoven løbende blive udtyndet for popler over de næste ti år, indtil der kun er blivende træarter tilbage. De fældede popler vil blive skåret til træflis, som Fjernvarme Fyn herefter omdanner til varme.