Skip to main content
22. november 2022

Fjernvarme Fyn og Odense Kommune vil plante skov ved Everenden

Everenden i Stige skal udbygges og være centrum for et naturrigt område. Det vil Fjernvarme Fyn og Odense Kommune gerne bidrage til.

Af: Isabella Ravn | Foto:

VandCenter Syd arbejder lige nu på et projekt ved Everenden i Stige, som skal udbygges og være centrum for et naturrigt område. Det vil Fjernvarme Fyn og Odense Kommune gerne bidrage til.

Det er nødvendigt, at vi værner om, og fremmer, vores vilde natur. Derfor er VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Kommune nu gået sammen om et projekt, der sørger for endnu mere liv langs vandløbet Everenden.

Natur- og vandprojektet er først og fremmest igangsat for at øge udledningen af regnvand til Odense Fjord. Stige og Lumby skal nemlig separatkloakeres, og derfor bliver presset på vandløbet større. I den forbindelse vil de også arbejde på at forbedre naturens tilstand omkring, så det for fremtiden vil være et rekreativt område til gavn for massevis af dyr og planter – og mennesker.

Som en del af naturprojektet skal der bl.a. plantes skov, og det er her, Fjernvarme Fyn og Odense Kommune kommer ind i billedet. Sammen vil de i 2023 anlægge fire hektar skov med stisystemer, som vil blive kaldt ‘Demonstrationsskoven’.

Læs mere om projektet på VandCenter Syds hjemmeside.