Skip to main content
6. september 2023

Flere og flere forelsker sig i kortfilm

Odense Internationale Film Festival er slut for i år, og status er, at der var stigende interesse fra alle leder, kanter og verdenshjørner.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE. FOTO: LINE SVINDT

OFF – Odense Internationale Film Festival – er slut for i år. En uge i kortfilmens tegn, hvor filmelskere i form af både publikum og branche, har samlet sig i Odense for at grine, græde, debattere, forundres og bare suge til sig af kortfilm og kærlighed. Festivalen gør status over dette års festival og kan konstatere stigende interesse fra alle leder, kanter og verdenshjørner.

Over 250 oplevelser, 129 konkurrencefilm, 150 frivillige, 1.000 akkrediterede branchefolk – med de tal er det næsten ikke til at forstå, at Odense Internationale Film Festival blot varer én uge. Men som landets ældste filmfestival, og den eneste herhjemme der kan kvalificere til både Oscar-, EFA- og Robert, har OFF med årene fået et rigtig godt omdømme – og det kan mærkes.

Opmærksomheden i år har været overvældende før og under festivalen. Over 4000 film ville være en del af festivalen, og det fortsatte da billetsalget gik i gang, og folk fra alle verdenshjørner meldte deres ankomst.

OFF har igen i år vist, at kortfilm ikke blot er for de få. Festivalen er en international begivenhed, der lokker stadig flere folk fra ind- og udland til, og som gør et stort arbejde for også at være noget for de lokale. Jeg bliver stolt af at se, hvordan det odenseanske bybillede har vibreret, og hvordan publikum, filmskabere og frivillige har fundet et fællesskab i den forgangne uge. At kunne skabe den stemning er meget unikt, og jeg kan godt forstå, at så mange mennesker år efter år søger mod Odense i uge 35, lyder det fra By- og Kulturrådmand Søren Windell (C).

Vender tilbage igen og igen

Festivalleder Birgitte Weinberger bider særligt mærke i, at kortfilmgenren vinder mere og mere indpas i disse år, hvilket Odense Film Festival har en god andel i. Det betyder blandt andet, at mange trofaste gæster vender tilbage til Odense igen og igen.

Noget af det, der gør mig stolt helt inde i hjertet, er at se, at flere og flere forelsker sig i kortfilm. Det er en genre, der ellers ikke altid får lov at være sin egen selvstændige kunstart. Men på OFF er den – og i ugens løb har vi udforsket den gennem talks, teater, debatter, workshops og på konkurrenceprogrammerne, naturligvis. Gennem årene har jeg set, hørt og mærket, hvordan genren får flere og flere fans. Fans, der kommer tilbage til Odense år efter år, for at dyrke kortfilmsgenren her på OFF, fortæller Birgitte Weinberger.

OFF er naturligvis tilbage i 2024 – som altid i uge 35.

Husk, at man kan se alle 129 konkurrencefilm hele denne uge via OFFstream.dk. Og man kan altid dykke ned i det massive bagkatalog, der også er tilgængeligt på tjenesten.