Skip to main content
6. oktober 2022

Fyns Politi afholder igen denne torsdag øvelser tre steder i politikredsen

Som for en uge siden afholder Fyns Politi igen i dag, torsdag den 6. oktober 2022, tre større uvarslede øvelser i politikredsen.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Som for en uge siden afholder Fyns Politi igen i dag, torsdag den 6. oktober 2022, tre større uvarslede øvelser i politikredsen, som har været planlagt gennem længere tid.

Den første øvelse begynder kl. 10:15 på Sprogø i Storebælt. Omkring kl. 17 begynder de to øvrige øvelser på henholdsvis Odense Tekniske Gymnasium på Munkebjergvej og TV2, Kvægtorvet, Rugaardsvej i Odense.

Lyd af skud og røg fra eksplosioner
Under øvelserne vil man kunne høre eksplosioner og skud samt lyden af udrykningskørsel. Det er vigtigt at understrege, at der selvfølgelig bliver anvendt løse skud og løst sprængstof. Der indgår desuden personer forklædte som gerningsmænd, de kan være både maskerede og bevæbnede.

Vi oplevede heldigvis ikke problemer for borgerne, da vi afholdt øvelserne i sidste uge, så vi håber selvfølgelig, det går lige så godt denne gang. Vi afholder øvelser, så vi altid er bedst muligt forberedte, skulle der ske en voldsom hændelse. Ingen må være i tvivl om, hvad de skal gøre i en skarp situation, så vi kan få stoppet ulykken, reddet liv og fanget gerningsmændene,” siger politikommissær Ehm Christensen, der er ansvarlig for øvelserne.

Tydelig skiltning ved Storebæltsforbindelsen
I begge ender af Storebæltsforbindelsen vil der være skiltet til bilisterne om, at Fyns Politi afholder øvelse på Sprogø. Skiltene vil være synlige mellem kl. 10 og cirka kl. 12:30, som er det tidsrum, hvor øvelsen er i gang.

To øvelser i Odense
Omkring kl. 17 torsdag eftermiddag går de to øvelser i Odense i gang. Begge steder medvirker ud over politi også ambulancer, lægeambulancer med videre.

På Odense Tekniske Gymnasium på Munkebjergvej 130 er øvelsesscenariet et skyderi på skolen med flere dræbte og tilskadekomne. I øvelsen indgår flere end 100 af skolens elever samt flere politifolk som figuranter. Hos TV2, Kvægtorvet på Rugaardsvej er øvelsesscenariet en situation med gidsler, der tilbageholdes af bevæbnede gerningsmænd.

De to øvelser slutter omkring kl. 20.

FLERE NYHEDER