Skip to main content
11. april 2024

Fyns Politi skal have bamser med på patrulje: Vil du hjælpe med at lave en?

Når et barn er i kontakt med Politiet, er det ofte fordi, at der er sket noget voldsomt og ubehageligt. Nu lancerer Fyns Politi “lommebamser”, som betjente og efterforskere kan give til børn, der har brug for tryghed i en svær situation – og de har brug for din hjælp.

Af: Nete Hjort Ploug | Foto: Fyns Politi

Snart er der også bamser med i politibilen. Ifølge Fyns Politi skal de såkaldte “lommebamsevenner” fungere som en hjælp for børn, der har brug for ekstra tryghed og noget blødt at kramme.  

Lommebamserne er små hæklede eller strikkede bamser, der kan sidde i politibetjentenes skjortelommer, når de rykker ud til hændelser, hvor der er børn til stede.  

Tiltaget er inspireret af Nordjyllands Politi, der for nogle uger siden startede et lignende projekt. Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Rasmus Tyllesen udtaler, at

(…) vi synes, det giver rigtig god mening. Det er et godt supplement til vores arbejde, når det involverer de yngste borgere. Her kan lidt ekstra tryghed og måske lidt adspredelse være lige det, der er brug for, hvis man står i en svær og kaotisk situation som fx et færdselsuheld eller en voldsom situation i hjemmet, som det fremgår i en pressemeddelelse fra Fyns Politi.

Strik eller hækl en lommebamseven  

Kan du strikke eller hækle? Hjælp politiet ved at lave lommebamsevenner. Lige nu laves lommebamserne af medarbejdere og deres familier, men der er brug for endnu flere håndarbejdende hænder. 

Det er et lille projekt, så garnrester kan sagtens bruges. Bamserne skal gerne hækles i nuancer, der matcher den blå politiuniform. Hvis du er en ferm strikker eller hækler og har lyst til at lave dem, som et andet dyr, er du mere end velkommen.  

De færdigstrikkede eller -hæklede lommevenner kan afleveres alle steder, hvor Fyns Politi har ekspedition og tages imod med tak. 

Download opskriften på strikkede lommebamser her og hækleopskriften her.