Skip to main content
7. marts 2024

Genbrugsbutik og erhvervsskole i win-win-samarbejde

Unge salgsassistentelever fra Tietgenskolen i Odense har indledt et givtigt samarbejde med Danmission Genbrug på Thriges Plads. Siden september har de taget del i butikkens daglige drift som en del af deres uddannelse.

Af: Danmission | Foto: Danmission
PRESSEMEDDELELSE

Der finder frugtbare generationsmøder sted i Danmissions genbrugsbutik i hjertet af Odense, hvor et nyt samarbejde er blomstret op mellem én af Odenses største velgørende genbrugsbutikker og Tietgenskolen. Siden september har en gruppe af unge, under uddannelse som salgsassistenter, tilbragt flere dage om ugen i genbrugsbutikken som en integreret del af deres uddannelsesforløb.

Plads til muligheder og udvikling

Tietgenskolen har egentlig deres egen lille butik til rådighed, hvor de studerende kan øve og udvikle deres salgskompetencer. Men det er givende for eleverne at få lov at afprøve deres færdigheder i en rigtig butik – og ovenikøbet en butik på størrelse med et varehus. I genbrugsbutikken har de mere end 2000 kvadratmeter at boltre sig på:

Samarbejdet udgør en værdifuld læringsoplevelse for vores elever, der styrker deres evner inden for kundeservice, butiksindretning og frivilligt arbejde. Vores fælles mål er at skabe en god butiksoplevelse for kunderne med fokus på at øge omsætningen, så Danmission kan hjælpe og støtte endnu flere af verdens fattigste og mest udsatte mennesker. Vi er rigtig glade for det givende samarbejde, siger underviser fra Tietgenskolen Tine Andersen.

Et samarbejde med mening

De unge kommer med nye ideer til, hvordan der kan laves udstillinger i butikken, der viser varerne fra deres bedste side og samtidig inspirerer kunderne gennem fx farvetemaer, og hvordan genbrugsvarer- og møbler sagtens kan have et hjemligt og moderne præg.

De unge har også etableret gode relationer med de frivillige i butikken. Det er butikkens rutinerede frivillige der assisterer med at prissætte varerne og gøre dem klar til salg.

Jeg synes, det er rigtig dejligt at være her. Vi har vores egen butik på skolen, men her er der flere kunder, og sortimentet ændrer sig hele tiden. Det er sjovt og udfordrende at matche produkter, der måske ikke umiddelbart ser spændende ud, siger Katharina, der er elev.

Jens Christensen, der er udviklingskonsulent i Danmission Genbrug og ansvarlig for butikken, er også meget tilfreds med det frugtbare samarbejde på tværs af generationer og fagligheder:

Samarbejdet er med til at udvikle vores butiks ‘udtryk’ overfor kunderne. Eleverne oplever også selv, at der kommer rigtig mange positive kundereaktioner på de fine udstillinger, man kan møde i vores store butik. Positive kunder betyder positiv udvikling og er en gevinst til Danmission. Samtidig får eleverne god praksis erfaring med sig og får lov til at arbejde tæt sammen med vores dedikerede frivillige. Det er vist det, man på moderne dansk kalder for et win-win-samarbejde.

Plads til flere på holdet

Genbrugsbutikken tilbyder forskellige opgaver, der matcher alles talenter og interesser, såsom sortering, vurdering, prissætning, handy-opgaver, klargøring af varer, dekoration, markedsføring og mere.

At være frivillig i en genbrugsbutik handler ikke kun om at ekspedere kunder – der er noget for enhver smag. Alle talenter er velkomne – store som små, siger Jens Christensen.

Unge salgsassistentelever fra Tietgenskolen i Odense har indledt et givtigt samarbejde med Danmission Genbrug på Thriges Plads. Siden september har de taget del i butikkens daglige drift som en del af deres uddannelse. Fotos: Danmission

Fakta:

Om Danmission

Danmission, etableret i 1821, er Danmarks ældste missions- og udviklingsorganisation. Med sine 67 genbrugsbutikker spredt over hele landet, er Danmission ikke kun engageret i at give nyt liv til brugte genstande, men også i at skabe positiv forandring globalt.

Hvert køb i en Danmission genbrugsbutik bidrager direkte til organisationens arbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten. Fokus er at fremme dialog, fred og retfærdighed for mennesker i nød. Dette inkluderer initiativer som etablering af børnecentre i konfliktområder som Syrien og fremme af bæredygtig forvaltning af naturens ressourcer; fra beskyttelse af regnskovsområder i Cambodia til at sikre rent vand i Egypten.