Skip to main content
25. maj 2023

Godt nyt for alle streetfood-elskere: Odense-festival bliver den største

Der er allerede booket mere end 20 forskellige foodtrucks til gademadsfestivalen i Munke Mose i sommer, men der er plads til endnu flere.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA MAD & KULTUR

Der er godt nyt for alle odenseanske madelskere!

Der er allerede booket mere end 20 forskellige foodtrucks til gademadsfestivalen i Munke Mose i sommer, men der er plads til endnu flere. For Mad & Kultur – som i år arrangerer otte streetfoodfestivaler vest for Storebælt – forventer, at odenseanerne er sultne, og opfordrer derfor lokale aktører til at byde ind med mad- og drikkekoncepter.

Madentusiaster og alle, der elsker den gode stemning, som opstår, når mennesker samles over et godt måltid mad, kan godt begynde at glæde sig. I hvert fald hvis de er i Odense eller omegn i dagene 29. juni -2. juli. Her danner Munke Mose nemlig grønt bagtæppe til tre dages festival med gademad i hovedrollen.

Der lines op med bordbænkeset, oaser med oliventræer, åben grill, smagsprøver, sjove aktiviteter for store og små samt en scene til livemusik – og naturligvis streetfood fra hele verden. Også gerne fra Odense, understreger Thor Andersen, stifter og medejer i Mad & Kultur.

Han siger:

Vi arbejder for at fremme god og mangfoldig madkultur ved at servere mad fra alle verdenshjørner og sætte nye og eksotiske retter på menuen. Samtidig hylder vi det lokale og vil sætte et positivt og vedvarende aftryk på de byer, vi besøger. Det gør vi bl.a. ved at bruge lokale leverandører, hyre byens sportsforeninger til at stå i baren og ved at invitere restauratørerne til at deltage.

Thor Andersen ved af erfaring fra tidligere, at madfestivalen kan gavne de lokale restauratører på mange måder. Både ved den omsætning, der er til selve festivalen, men også som et udstillingsvindue til nye, potentielle restaurantgæster eller cateringopgaver. Derfor kommer han med en opfordring:

Meld jer på banen, hvis I er interesserede. Også hvis I ikke har en foodtruck, og hvis gademad er helt nyt for jer. Vi står til rådighed med sparring og gode råd, og hjælper jer gerne, hvis I har lyst til at være en del af Odense Streetfood Festival.

Mad & Kultur forventer, at Odense Streetfood Festival bliver deres største festival i år. De andre byer på programmet er Randers, Holstebro, Silkeborg, Fredericia, Herning og Aalborg. Festivalen i Aabenraa blev afholdt som årets første ultimo april. Samlet forventer Mad & Kultur at bespise mere end 250.000 gæster til årets festivaler.