Skip to main content
30. september 2022

Godt nyt: Ledigheden i Odense falder igen

Der er faldende ledighed i Odense. Nye tal viser, at ledighedsprocenten i Odense er steget fra 3,5 % i juli til 3,4 % i august 2022.

Af: Daniel Svendsen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i august 2022 er 3.402 fuldtidspersoner. Det svarer til 3,4 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune.

De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 3,5 % i juli til 3,4 % i august 2022.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret med 2,7 % i både juli og august 2022.

Det er virkeligt godt, at ledigheden stadig er rekordlav, og at ledigheden igen er faldet. I en tid med krig, stigende energipriser og inflation sørger vi for at være i tæt dialog med virksomhederne, så vi er klar til at sætte ind og hjælpe dér, hvor de svære tider resulterer i afskedigelser. Samtidig fortsætter vi selvfølgelig vores målrettede indsatser overfor særlige grupper med højere ledighed som dimittender, ukrainske flygtninge samt ikke-vestlige og seniorer,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt fra Odense Kommune.

Odense indtager en 10. plads i ledighedsplaceringen i august 2022. Dvs. Odense har landets 10. højeste ledighedsprocent. I juli 2022 havde Odense landets 9. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,6 % svarende til 3.533 fuldtidspersoner.

FLERE NYHEDER