Skip to main content
1. november 2022

Godt nyt: Ledigheden i Odense fortsætter med at falde

Der er faldende ledighed i Odense. Nye tal viser, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 3,4 % i august til 3,2 % i september 2022.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i Odense i september 2022 var på 3.301 fuldtidspersoner. Det svarer til 3,2 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 3,4 % i august* til 3,2 % i september 2022.

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 2,7 % i august* til 2,5 % i september 2022.

Det er godt, at ledigheden bliver ved med at falde. Inflationen og de høje energipriser giver selvfølgelig grund til bekymring. Mange borgere både på ydelse og i job kan have svært ved at betale deres regninger, og derfor er vi meget opmærksomme på hjælpepakker og på at få flest muligt i job. Samtidig er vi konstant i tæt dialog med det lokale erhvervsliv for at sikre, at vi hele tiden er klar til hjælpe virksomheder og ledige bedst muligt i de her usikre tider,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Odense indtager på landsplan en 10. plads i ledighedsplaceringen i september 2022. Dvs. Odense har landets 10. højeste ledighedsprocent.

I august 2022 havde Odense ligeledes landets 10. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,2 % svarende til 3.264 fuldtidspersoner.

* Bemærk, at tallene ovenfor sammenligner ledighedsprocenten for september 2022 med ledighedsprocenten for august 2022, som de så ud, da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af septembers ledighedstal nedjusteret ledighedsprocenten for august for Odense 2022 fra 3,4 % til 3,2 % og for hele landet fra 2,7 % til 2,6 %. Efterreguleringen af ledighedsprocenterne for august er større end normalt, da Danmarks Statistik har opdateret de arbejdsstyrketal, der anvendes til at beregne ledighedsprocenterne.

FLERE NYHEDER