Skip to main content
28. april 2023

Hvilken by synes du, Odense skal være i fremtiden?

Bystrategi 2023 viser retningen for byens udvikling og vækst i børn- og ungeområdet samt indenfor sundhed og klima.

Af: Rikke Hansen | Foto:

Odenses byråd har udarbejdet en plan, som viser deres vision for Odenses udvikling frem mod 2035.

Bystrategi 2023 viser retningen for byens udvikling og vækst i børn- og ungeområdet samt indenfor sundhed og klima.

Bystrategi 2023 har tre overordnet temaer:

  • Byudvikling med omtanke
  • En attraktiv by for borgere og virksomheder
  • Alle skal have adgang til byens fællesskaber

Byudvikling med omtanke omhandler bl.a. byens mål om at være klimaneutralt. Byens fremtidige udvikling skal være grøn, sund og levevenlig, og bygget med højeste kvalitet. Det skal være en by, som hylder dens kulturarv, men som også er moderne og egnet til de kommende generationer. Mobilitet er ligeledes en vigtig del af byens udvikling. Transport til og fra arbejde, fritidsaktiviteter, indkøb og alt andet skal være så bæredygtigt som muligt og på den måde også bidrage til planen om klimaneutralitet. Odense skal være landets grønneste storby. Det skal ske ved at investere endnu mere i skov og naturarealet i Odense.

En attraktiv by for borgere og virksomheder omhandler bl.a., at Odense skal være det attraktive valg for nutidens og fremtidens borgere og virksomheder. Det skal være lige så attraktivt for en familie at bo i byen, som en karriereorienteret person. Det skal være verdens bedste robotby, og samtidig en by, hvor unge kan samles i fællesskaber. Turisme skal ligeledes bidrage til byens udvikling. Den digitale tilstedeværelse skal bl.a. hjælpe med at markedsføre den odenseanske stemning og byens største ikoner.

Alle skal have adgang til byens fællesskaber omhandler bl.a. at alle uanset køn, alder og baggrund har de samme muligheder for at følge deres drømme. Der skal være et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor alle med mentale udfordringer eller lignende kan være en del af det demokratiske fællesskab. Odense skal være en by, hvor der er plads til det gode familieliv, arbejdslivet, og en by du kan blive gammel i.

Har du ideer eller forslag til ændringer af den nuværende plan, kan du kommentere på strategien frem til den 21. juni.

Læs mere her.