Skip to main content
28. august 2023

Internationalt anerkendt stjernefotograf kommer til Odense med rørende udstilling om udsatte piger i Uganda

Smerte, skønhed og søstersolidaritet går hånd i hånd, når en af Danmarks største modefotografer, Signe Vilstrup og Galleri Nijenkamp I Odense, slår dørene op til udstillingen ”Søster”, som sætter fokus på pigers rettigheder i Uganda.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA PLANBØRNEFONDEN

Smerte, skønhed og søstersolidaritet går hånd i hånd, når en af Danmarks største modefotografer, Signe Vilstrup og Galleri Nijenkamp I Odense, slår dørene op til udstillingen ”Søster”, som sætter fokus på pigers rettigheder i Uganda.

Signe Vilstrup er i den absolutte top blandt internationale mode- og kunstfotografer med kunder, der spænder fra de største Holly- og Bollywoodstjerner, arabiske prinsesser og internationale modemagasiner som Vogue og Vanity Fair.

Med sit kunstneriske blik for æstetik og følsomhed portrætterer Signe Vilstrup en række piger og unge kvinder fra Uganda, som har oplevet vold og overgreb og som alligevel har styrken til at støtte hinanden og kæmpe for ligestilling.

Om mødet med pigerne fortæller Signe Vilstrup:

“Selvom de alle lever under hårde omstændigheder og har forfærdelige oplevelser med i bagagen, så har de hinandens ryg. De tilbyder hinanden omsorg og opbakning, husly og mad. Jeg synes, det fremgår tydeligt på billederne, at de her piger og unge kvinder besidder en kæmpe styrke,” fortæller Signe Vilstrup.

Pigerne er stærke og stolte

Signe Vilstrups stil står i skærende kontrast til den måde, vi er vant til at se ofre på og giver en unik mulighed for at få pigernes historier frem i lyset.

“Signe Vilstrup har et helt særligt blik for at fremkalde det stærke, smukke og følsomme i de kvinder hun portrætterer. Det gælder både, når hun tager portrætter af nogle af verdens største stjerner og nogle af verdens mest udsatte kvinder. Vi er glade for, at Signe Vilstrup vil være med til at sætte fokus på nogle af de kvinder, hvis historier sjældent bliver hørt,” siger kommunikations- og fundraisingchef i PlanBørnefonden, Signe Holme.

Til gavn for børn og unge

Line Nijenkamp fra Galleri Nijenkamp i Odense har doneret sin tid og sat galleriet gratis til rådighed for at sælge Signe Vilstrups værker og for sammen med PlanBørnefonden at sætte fokus på de uretfærdigheder, som piger og unge kvinder oplever verden over.

“At være en del af så stærkt et team omkring denne udstilling er helt fantastisk, og udstillingen har allerede fået meget opmærksomhed nationalt – også via topmodel Josephine Skrivers ambassadørskab i PlanBørnefonden, som var med til at åbne en VIP-udstilling med værkerne fra ‘Søster’ på Hotel Skt. Petri i København,” udtaler hun.

Fernisering og ’Søster’ hos Galleri Nijenkamp

Du kan opleve værkerne lørdag den 2. september kl. 11 – 17 på Galleri Nijenkamp, Bredbjergvej 48, 5230 Odense.

Kl. 12.30 og kl. 15 fortæller fotograf Signe Vilstrup og Signe Holme fra PlanBørnefonden om deres møde med pigerne og tilblivelsen af værkerne.

Udstillingen kan ses hele september hos Galleri Nijenkamp, hvor værker og signerede plakater også kan købes.

Alle indtægterne går ubeskåret til PlanBørnefondens arbejde for at sikre en bedre fremtid for børn og unge.

Bag om udstillingen

Fotografierne er taget i august 2022 i Kampala og Kamuli i Uganda. Her rejste Signe Vilstrup sammen med Signe Holme fra PlanBørnefonden til Uganda for at tale med lokale piger og kvinder, der kæmper for ligestilling.

Signe Vilstrup har ligesom Galleri Nijenkamp stillet sit arbejde og værker gratis til rådighed.

Hvert år bliver to millioner piger under 15 år gravide, og på verdensplan er 132 millioner piger forhindret i at gå i skole.