Skip to main content

Kursus: Med godtfolk i kulturens verden

Kom på højskole og oplev kulturen og kunsten på Fyn.  På kurset skal I mærke suset fra Danmarkshistorien med en rundrejse til de fynske byer. Hver dag skal I besøge nye steder, og hver aften vender I tilbage til højskolen igen, hvor I hygger med fællesspisning, dejlig mad og godt samvær. Som på ethvert højskoleophold […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Kom på højskole og oplev kulturen og kunsten på Fyn.  På kurset skal I mærke suset fra Danmarkshistorien med en rundrejse til de fynske byer.
Hver dag skal I besøge nye steder, og hver aften vender I tilbage til højskolen igen, hvor I hygger med fællesspisning, dejlig mad og godt samvær.
Som på ethvert højskoleophold skal I naturligvis også synge. Med udgangspunkt i højskolesangbogen skal der synges både velkendte og nye sange.
De daglige ture kommer til at bringe jer Fyn rundt til Odense, Kerteminde, Nyborg, Faaborg, Svendborgkanten og et smut til det jyske. Alle steder skal I på nærmeste hold opleve kunsten og historien gennem oplevelser, museer og foredrag.
Hver dag spises frokosten ude, og I oplever derfor også denne side af det lokale.
Hjemme på højskolen har I morgensamlinger, foredrag, sang og aftenfortællinger.
Der er et minimum på 12 kursister, og kurset har kun plads til 16 personer.
Ugens program
Søndag
Velkomst på højskolen. Vi mødes imellem 16.00 og 18.00.
Efter aftensmad mødes vi og får fortællingen om Brenderup Højskole.
Mandag
Øksendrup Cider
Rundvisning i Nyborg Kirke
Foredrag om “Kvindestemmer…i den tidlige kristendom” ved sognepræst Marianne Aagaard Skovmand
Tirsdag
Billedkunstner Malene Klint Vejlbys Atelier
Fåborg Museum. Introduktion i den Store Malerisal
Fællessang v. Simon Finnerup og Stinne Kjær på Den frie Lærerskole, Ollerup
Onsdag
H.C. Andersens Museum
HC Andersens Fødehjem
Nordatlantens hus
Besøg på Odense Glasværk
Torsdag
Ladbyskibet
Johannes Larsen Museet
Fredag
Samtale-gå-tur i skoven
Et kig ind ad højskolevinduet
Kongernes Jelling
Lørdag
Lørdag siger vi farvel og tak for denne gang

Syditaliensk forår i Apulien med Brenderup Højskole

Tag med Brenderup Højskole på en dejlig og spændende rejse til Apulien i Syditalien. Glæd jer til godt selskab, smukke omgivelser og lækker mad og vin. Brenderup Højskole indtager en af Syditaliens mest vidunderlige og eksotiske regioner, Apulien, og du kan komme med. Op til rejsen vil I være fire dage på højskolen, hvor I […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Tag med Brenderup Højskole på en dejlig og spændende rejse til Apulien i Syditalien. Glæd jer til godt selskab, smukke omgivelser og lækker mad og vin.
Brenderup Højskole indtager en af Syditaliens mest vidunderlige og eksotiske regioner, Apulien, og du kan komme med. Op til rejsen vil I være fire dage på højskolen, hvor I sammen forbereder jer til rejsen, som finder sted fra. d. 29. maj til d. 5. juni. Inden rejsen lærer I hinanden godt at kende, imens I stifter bekendtskab med Apuliens kultur, natur og smage.
Mandag d. 29. maj rejser I afsted mod Syditaliens betagende ro og smukke omgivelser. Her er arrangeret et række hyggelige og spændende udflugter rundt i området, så I kommer hjem rige på indtryk og fyldt op af Italiens dragende kultur.
Det koster 13.400 kroner at deltage, og i prisen er både inkluderet ophold på højskolen og i Apulien, undervisning, udflugter og logi. Der vil være et tillæg på 1000 kroner, hvis der ønskes enkeltværelse.
Få mange flere praktiske information og find programoversigten på Brenderup Højskoles hjemmeside.

H.C. Andersen Festivals

I uge 34 bliver Odense centrum igen forvandlet til ét stort eventyr, når H.C. Andersen Festivals løber af stablen og spreder magi i de odenseanske gader og stræder. H.C. Andersen Festivals er en af Danmarks største kulturfestivaler, og endnu engang danner forfatterens fødeby rammen om eventyrlige aktiviteter og arrangementer for alle aldersgrupper. I år har […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

I uge 34 bliver Odense centrum igen forvandlet til ét stort eventyr, når H.C. Andersen Festivals løber af stablen og spreder magi i de odenseanske gader og stræder.
H.C. Andersen Festivals er en af Danmarks største kulturfestivaler, og endnu engang danner forfatterens fødeby rammen om eventyrlige aktiviteter og arrangementer for alle aldersgrupper. I år har festivalen 10-års jubilæum, hvilket bliver markeret med det hidtil største festivalprogram.
Årets program
I år byder programmet bl.a. på teaterforestillinger, foredrag og guidede ture, der alle har udgangspunkt i H.C. Andersens eventyrlige univers. Derudover er der i programmet også blevet plads til Street Art, koncerter og meget andet, som ligger i forlængelse af forfatterens eventyrlige verden.
H.C. Andersen Festivals har dog ikke udelukkende fokus på H.C. Andersens liv og forfatterskab, da det nemlig er fire festivaler samlet i én. Som en del af festlighederne er Odense Blomsterfestival, HCA Comedy Festival og Spoken Word Festival, der også er med til at skabe liv i gaderne med spændende programmer.
Du kan læse mere om H.C. Andersen Festivals og årets program her.