Skip to main content

Katrin er læge og spiller musik for det mentale helbred i Odense

Nu er de lægefaglige instrumenter skiftet ud med de musikalske. 10. september vil læge Katrin Bamdeg-Hvolbek og 109 andre læger nemlig spille for det mentale helbred i Carl Nielsen salen i Odense Koncerthus. Du kan være med til at støtte den gode sag, ved at sikre din billet til koncerten. I den gode sags tjeneste kommer […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Nu er de lægefaglige instrumenter skiftet ud med de musikalske. 10. september vil læge Katrin Bamdeg-Hvolbek og 109 andre læger nemlig spille for det mentale helbred i Carl Nielsen salen i Odense Koncerthus. Du kan være med til at støtte den gode sag, ved at sikre din billet til koncerten.
I den gode sags tjeneste kommer World Doctors Orchestra til Danmark og til Odense for første gang nogensinde. Orkestret består af læger fra hele verden, der siden 2008 har afholdt 35 velgørenhedskoncerter, og har indsamlet og doneret mere end to millioner euro.
Hele overskuddet fra koncerten i Odense vil gå til Center for Mental Sundhed, som er en del af Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune. Centeret hjælper unge over 18 år med rådgivning om det rette tilbud til de udfordringer, den enkelte lever med. Om det er angst, depression eller andre mentale problemer, så bidrager Center for Mental Sundhed til at hjælpe mennesker videre mod bedre mental trivsel.
Fra nåle til strenge
Katrin Bamdeg-Hvolbek er blevet en del af orkestret fordi hun vil være med til at skabe opmærksomhed om det mentale helbred, som stadig bliver mere og mere udfordret.
Det her lød som et fedt koncept og derfor har jeg valgt at deltage. Jeg håber, at vi kan få så mange penge som muligt til Center for Mental Sundhed, fortæller hun.
Hendes håb er, at Odense Koncerthus vil blive så fyldt som muligt, når hun sammen med resten af orkestret spiller på sin bratsch og blandt andet spiller Carl Nielsen Symfoni nr. 2 “De Fire Temperamenter”.
Det er altid federe at spille en koncert for en fyldt sal frem for en tom sal. Jeg håber, at pengene kan gå til at skabe et initiativ for unge i Odense, så der kan skabes gode oplevelser for dem. Jeg er født og opvokset i Odense, så jeg synes det er fedt, at vi kan støtte så lokal en ting her, siger Katrin Bamdeg-Hvolbek.
At overskuddet fra koncerten vil gå til Center for Mental Sundhed glæder leder Jenny Havn, der understreger, at der er brug for al den hjælp der kan findes. Især fordi donationen kan sikre, at Center for Mental Sundhed når endnu bredere ud i en tid, hvor der er hårdt brug for det.
Med Ungedagen vil vi være endnu større, og tilføre nogle af de penge, vi får gennem det her arrangement. Vi håber at kunne tilbyde god musik og en oplevelse for langt flere, når vi får penge gennem donationer som denne, siger hun og tilføjer:
Det er netop med til at få os ud over rampen – de ekstra midler betyder meget i den sammenhæng. Mental sundhed skal være for alle, og ikke kun for dem som kommer først, og det kan vi forhåbentlig sikre på denne måde fortæller Jenny Havn.
Udviklingen skal vendes
Behovet er der. Tallene for den seneste udvikling, når det kommer til det mentale helbred for personer over 18 år i Odense er nemlig ikke god læsning. Det gælder for stort set hele landet.
I undersøgelsen “Sund Odense” fra 2021 svarer hver femte, svarende til 33.500 af odenseanerne, at de har dårligt mentalt helbred. I 2010 svarede 12,8% at de vurderer eget mentale helbred at være dårligt, mens tallet i 2021 var 21,1%.
I Center for Mental Sundhed kan rådgivningen dog sikre, at flere får den rette hjælp til den rette tid. I 2022 havde centeret succes med at holde 19 arrangementer, hvor mere end 3000 personer fik et øget kendskab til diagnoser og det at sikre sit mentale helbred.
Med koncerten, hvor Peter Qvortrup Geisling er konferencier, får endnu flere muligheden for at støtte op om det psykiske velvære i fremtiden.
Fakta om arrangementet:
Søndag d. 10. september 2023 – kl. 15.00-17.00. Dørene åbner kl. 14.30
Du kan købe din billet ved at klikke her
Fakta om Center for Mental Sundhed:
Centret er et informationscenter for mental sundhed, psykisk sygdom og psykisk sårbarhed.
Centret tilbyder blandt andet:

Åben anonym rådgivning til borgere over 18 år
Synliggørelse af indsatser og tilbud.
Selvhjælpskurser for borgere med angst og depression
Undervisning og oplæg til fagpersoner i Odense Kommune herunder oplæg fra frivillige.

 
I 2023 har Center for Mental Sundhed planlagt 20 arrangementer og har aktuelt afholdt 7 og har haft 1616 deltagere.
I 2022 blev der afholdt 19 arrangementer med samlet deltagerantal på ca. 3.127.
I 2021 blev der afholdt 20 arrangement med samlet deltagerantal på ca. 1.800.
Pressemeddelelse fra Odense Kommune