
Står du og skal til at starte et renoveringsprojekt? Måske skal taget skiftes, eller gulvet i køkkenet trænger til en opdatering. Lige meget hvilket renoveringsprojekt du står overfor, er der nogle bestemte lovkrav til efterisolering, som er vigtige at kende til.
Odensefirmaet Rendboe, der specialiserer sig i byggeteknisk rådgivning, har skrevet et blogindlæg, som kan gøre dig lidt klogere. Herunder kan du læse nogle af deres vigtigste pointer om, hvornår du skal efterisolere, og hvorfor det kan betale sig:
Hvorfor efterisolere?
Der er overordnet set tre grunde til at efterisolere sin bolig:
- Energibesparelse: Når man efterisolerer sin bolig, hjælper det med at reducere varmetabet gennem vægge, gulve og lofter. Det fører til lavere energiregninger.
- Komfort: Når man har efterisoleret, undgår man, at der kommer træk. Desuden hjælper det til med at temperaturen indendørs forbliver mere konstant, og det skaber et mere behageligt indeklima og -miljø.
- Miljøhensyn: Udover at efterisolering hjælper på varmeregningen, så hjælper det natuligvis også miljøet og CO2-aftrykket, at man skal bruge mindre en energi på at opvarme boligen.
En stor del af landets energiforbrug
I dagens Danmark udgør bygningers energiforbrug cirka 40 % af landets samlede energiforbrug. Derfor hjælper efterisolering ikke kun den enkeltes energiforbrug.
Renboe pointerer dog, at det bedst kan betalte sig at efterisolere sin bolig, hvis man i forvejen er i gang med at renovere. På den måde kan det blive lidt billigere, da man i forvejen arbejder på de specifikke bygningsdele.
Lovkrav i forbindelse med renovering
Men når man er i gang med at renovere sin bolig, stiller Bygningsreglementet visse lovkrav til efterisolering ved renovering, som man skal følge. Lovkravet gør sig gældende, hvis efterisoleringen på længere sigt kan betale sig, fordi det kan føre til en fremtidig besparelse på varmeregningen.
Herunder gives nogle eksempler på renoveringer, hvor der kan være krav om efterisolering