Skip to main content
31. marts 2023

Kom med til H.C. Andersens fødselsdag i Odense

Søndag d. 2. april er det H.C. Andersens fødselsdag. I Odense bliver det traditionen tro fejret med manér – se her, hvad du kan opleve.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Søndag d. 2. april er det vores alle sammens digter, H.C. Andersens fødselsdag. I Odense bliver det traditionen tro fejret med manér – se her, hvad du kan opleve. 

H.C. Andersen har på mange måder været med til at sætte Danmark på verdenskortet, ligesom hans fantastiske eventyr og skønne historier har en særlig plads i hjertet hos de fleste danskere.  

Derfor fortjener han også en stor hyldest år efter år på hans fødselsdag d. 2. april. I 2023 er det ingen undtagelse, og i fødebyen Odense er der lagt an til en hyggelig dag for alle aldre. Lad dig inspirere af oversigten herunder: 

Fest og koncert for børn 

Selvom H.C. Andersens eventyr kan læses af alle aldre, er de særligt populære hos børn, der nyder de eventyrlige universer og kreative væsener. De yngste kan da også være med til fejringen ved H.C. Andersens fødselsdagsshow i Odense Koncerthus. Her vil Hr. Skæg sørge for et brag af en børnefest med musik og sang, sjov og ballade. 

Forfatterens eget museum 

Har du endnu ikke været forbi det nye museum, H.C. Andersens Hus, eller er det tid til et genbesøg? Så er fødselsdagen en oplagt anledning! Her bliver hans eventyrlige og fantasifulde historier genfortalt på magisk vis, og du kommer ud med en meget større viden om den elskede forfatter. 

Husk, at billetter skal bestilles på forhånd. 

Kransenedlæggelse i Eventyrhaven 

Du kan også sende en hyldest til H.C. Andersen ved at deltage i kransenedlæggelsen ved hans statue i Eventyrhaven. Det er helt gratis at deltage, og arrangementet starter kl. 9. 

Følg fodsporene 

Rundt i Odense finder du H.C. Andersens fodspor, som du kan følge rundt og at gå på opdagelse med i fødebyen. Undervejs kommer du bl.a. forbi hans første hjem og hans museum. Du kan også kombinere gåturen med spændende og lærerige fortællinger om Odense på H.C. Andersens tid ved at downloade app’en USEUM og vælge ‘H.C. Andersens Odense’. App’en er gratis og kan findes i både Google Play og App Store. 

Er du mere til at sidde derhjemme i de bløde møbler, er det selvfølgelig også oplagt at bruge dagen på at (gen)læse en eller flere af H.C. Andersens uovertrufne værker.