Skip to main content
24. april 2024

Kulturens Døgn skal vise Odenses spændende kulturliv frem

24 timer med kultur overalt i byen. Sådan lyder opskriften på Kulturens Døgn i Odense, der finder sted for første gang den 3. maj.

Af: Odense Kommune | Foto: Johan Tobias Joensen
PRESSEMEDDELELSE

Odense kommer bogstavelig talt til at strutte af kultur og kreativitet, når Kulturens Døgn løber af stablen i begyndelsen af maj. I 24 timer vil byens mange kreative kræfter nemlig slå sig sammen om at vise byens kulturliv frem på en og samme tid, så der venter byens besøgende store oplevelser i løbet af både dagen og natten.

Odense Byråd har afsat penge til Kulturens Døgn i budget 2024 og 2025. Det betyder, at Kulturmaskinen har fået til opgave at samle trådene mellem Odenses mange forskellige kulturinstitutioner og kreative sjæle. Allerede nu er der over 50 forskellige events planlagt, og der støder konstant flere til.

Var det for eksempel noget med en tur i Balletbanen? Et kunstnerisk klangbad i Filosoffen? Store filmoplevelser i OFFroaderen i Farvergården? Mulighederne er mange, og det handler bare om at gribe chancen for alle kulturinteresserede borgere i og uden for Odense.

Kulturlivet lever i bedste velgående i Odense. Vi har så mange ting at byde på, og det ønsker vi at vise frem i løbet af 24 hæsblæsende timer, hvor Odense vil bugne af liv og smukke, skæve og skøre oplevelser. Det bliver en oplevelse, som man ikke har lyst til at gå glip af, og jeg håber, at kan gøre det til en fast tradition at holde Kulturens Døgn hvert år, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (C)

Flere oplevelser på vej

Under Kulturens Døgn kan man både lade sig underholde, opleve nye og anderledes events og opdage nogle af de mange kulturfællesskaber, man kan blive en del af. For kultur er os alle sammen. Og en del af os alle sammen.

Det samlede program kan findes på www.kulturensdøgn.dk

Kulturens Døgn skabes af og med Odenses kulturaktører. Både de helt store institutioner og de enkelte kunstnere, kulturskoler eller foreninger. Programmet udvikles løbende helt op til starten af Kulturens Døgn, og hvis nogen skulle have et spændende arrangement at tilføje til Kulturens Døgn, kan man kontakte projektmedarbejder Rasmus Fribo rassf@odense.dk.

Fakta:

  • Kulturens Døgn starter kl. 16 den 3. maj og slutter kl. 16 den 4. maj.
  • Lokationer: primært midtbyen – aksen fra HC Andersens Hus ned gennem gågaden og ud mod zoo samt aksen fra Filosoffen og ned mod havnen og Byens Ø.
  • Programmet på hjemmesiden bliver løbende opdateret