Skip to main content
31. juli 2023

Ledigheden i Odense er faldet

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i juni 2023 var på 3.772 fuldtidspersoner.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i juni 2023 var på 3.772 fuldtidspersoner. Det svarer til 3,7 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune.

De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 3,8 % i maj til 3,7 % i juni 2023*.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret med 2,8 % i både maj og juni 2023.

– Det er positivt, at ledigheden falder, for så har flere mennesker fået noget meningsfuldt at stå op til, og virksomhederne har fået den arbejdskraft, de efterspørger. Vi arbejder selvfølgelig videre sammen med arbejdsmarkedets aktører for at få flere i beskæftigelse. Lige nu fokuserer vi især på at få de nyuddannede i job. Vi kan se, mange af de ledige har videregående uddannelser, og en del er lige blevet færdige. Her gør vi en fokuseret indsats sammen med blandt andre SDU for at få dimittenderne matchet med relevante virksomheder, siger beskæftigelses- og socialrådmand Claus Houden.

Odense indtager en 7. plads i ledighedsplaceringen i juni 2023. Dvs. Odense har landets 7. højeste ledighedsprocent.

I maj 2023 havde Odense landets 5. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,6 % svarende til 3.655 fuldtidspersoner.

Bemærk at tallene ovenfor sammenligner ledighedsprocenten for juni 2023 med ledighedsprocenten for maj 2023, som de så ud, da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af junis ledighedstal nedjusteret ledighedsprocenten for Odense i maj 2023 fra 3,8 % til 3,7 %.