Skip to main content
29. september 2023

Ledigheden i Odense er uændret

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledighedsprocenten i Odense er uændret med 3,8 % i både juli og august 2023.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i august 2023 lå på 3.904 fuldtidspersoner. Det svarer til 3,8 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune.

De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er uændret med 3,8 % i både juli og august 2023. For hele landet er ledighedsprocenten steget fra 2,8 % i juli til 2,9 % i august 2023.

Jeg er glad for, at ledigheden i Odense ikke stiger, men vi står fortsat med en stor opgave med at få flere i job og uddannelse. Derfor er jeg tilfreds med, at vi i kommunens budget for 2024 har sat penge af til at styrke indsatsen for at få ledige med en ikke vestlig baggrund i job. Vi opretter 40 pladser på integrationsuddannelsen med praktikforløb i kommunen, og det er min ambition, at byrådet inden længe beslutter at indføre en 37 timers arbejdspligt for nytilkomne flygtninge. De initiativer forventer jeg mig meget af, for udover forhåbentligt at ende med et job, så giver de i sidste ende også borgerne værdighed og selvstændighed, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Odense indtager en 7. plads i ledighedsplaceringen i august 2023. Dvs. Odense har landets 7. højeste ledighedsprocent. I juli 2023 havde Odense landets 5. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 4,0 % svarende til 4.094 fuldtidspersoner.