Skip to main content
26. oktober 2022

Magiske Dage: Gæsterne strømmede til fra både ind- og udland

Mindst 18.000 gæster deltog i Magiske Dage Odense i efterårsferien. Dermed er dette års festival blandt de bedst besøgte nogensinde.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Orker var blot nogle af de fantasifulde væsner, som man kunne møde under Magiske Dage Odense. Foto: Niels Holmgaard.

Mindst 18.000 gæster deltog i Magiske Dage Odense i efterårsferien. Dermed er dette års festival blandt de bedst besøgte nogensinde. Mange gæster kommer fra andre dele af Danmark og sågar udlandet.

Trolde, hekse, vampyrer og næsten alle andre former for magiske væsner indtog i efterårsferien Odense, da endnu en udgave af Magiske Dage Odense fandt sted. Godt vejr og flere aktiviteter på programmet betød, at cirka 3000 flere gæster deltog i festivalen i forhold til sidste år.

Magiske Dage fylder Odense med magi og trolddom, og tusindvis af gæster lægger vejen forbi for at opleve det fantastiske univers, som Odense Bibliotekerne og de mange frivillige år efter år stabler på benene i efterårsferien. Der er et imponerende arbejde, som betyder meget for Odense. Det er ganske enkelt fantastisk, at vi kan tiltrække så mange gæster fra både Danmark og andre lande og se store og små i troldmands- og heksekostumer fylde gader og stræder, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C).

Årets program var meget omfattende og forsøgte at tilbyde noget til alle gæster – uanset alder. Det ses også i det imponerende besøgstal, hvor man for første gang solgte billetter på forhånd, hvilket har været efterspurgt fra gæsterne. 3000 billetter blev solgt på forhånd, hvilket vidner om en stor interesse for festivalen.

2000 tryllestave
2500 mennesker deltog for eksempel i Odense Symfoniorkesters to koncerter. 3000 mennesker besøgte rådhuset, 1500 var til udstilling på Historiens Hus og 200 gæster dukkede op i baren hos Privaten for at drikke magiske cocktails. Og så blev der drejet intet mindre end 2000 tryllestave i Trædrejerens Værksted.

Magiske Dage Odense er over årene blevet et stort tilløbsstykke. Mange gæster kommer tilbage år efter år, men hvert år oplever vi også nye børn, unge og voksne som for første gang oplever den magi som opstår under festivalen. Alt dette kunne naturligvis ikke lade sig gøre uden vores dygtige ansatte og frivillige, som lægger så mange kræfter i det. Vi glæder os allerede til næste år, hvor vi endnu engang vil forsøge at overgå os selv, siger chef for Odense Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen.

Magien falder igen over Odense i 2023, når Magiske Dage Odense vender tilbage i slutningen af efterårsferien.

Foto: Maybritt Hodal Jensen.
FLERE NYHEDER