Skip to main content
13. marts 2023

Ny bogudgivelse: Ensomhed

Lokal Odense-borger debuterer som forfatter med novellen ”Andre mennesker”, der udkommer som en del af novelleantologien Ensomhed.

Af: Viktor Bork | Foto:

Lokal Odense-borger debuterer d. 26. marts som forfatter med novellen ”Andre mennesker”, der udkommer som en del af novelleantologien Ensomhed.

Søndag d. 26. marts udkommer novelleantologien Ensomhed på det nyligt etablerede forlag GladGlad. Antologien består af 10 selvstændige noveller, der alle forholder sig til emnet ensomhed. Én af de 10 bidragsydere er Odense-borgeren Sarah Beck, der med udgivelsen springer ud som forfatter.

I Danmark føler omtrent 598.000 voksne sig ensomme, men det er stadig et tabubelagt emne. Ensomhed er generelt ikke noget, der bliver talt om, men det har forfatterne bag antologien tænkt sig at ændre på. Alle som én fortolker de det højaktuelle emne og giver hver deres bud på, hvordan man kan forstå og forholde sig til det.

Sarah Beck ”Andre mennesker”

Sarah Becks bidrag ”Andre mennesker” foregår i Odense – nærmere bestemt i Letbanen. Netop Letbanen har de seneste par måneder været et yderst omdiskuteret emne, men i novellen bruger forfatteren den i stedet som baggrundstæppe til et andet højaktuelt emne.

”Andre mennesker” tager udgangspunkt i egne personlige erfaringer og oplevelser, og den skildrer en ung kvinde, der efter en alvorlig ulykke isolerer sig fra resten af omverdenen. I et anfald af kontaktbehov søger protagonisten mod Letbanen. Det bliver dog ikke udelukkende en tur igennem de odenseanske gader, men i stedet en rejse ned igennem mindernes allé med stoppesteder ved de drømme der var engang, og dem der stadig lever i bedste velgående.

I løbet af læsningen kommer man naturligt til at stille sig selv de samme spørgsmål og overvejelser, som den kvindelige hovedkarakter. Hvem er man, når man har mistet sig selv? Og kan man finde sig selv på ny?

Et skridt i den rigtige retning

Ensomhed er noget, der i stigende grad rammer alle aldre og befolkningsgrupper, men det er stadig ikke et emne, vi diskuterer tilstrækkeligt.

Med bogudgivelsen håber forlaget og de 10 forfattere at sætte ensomhed på landkortet og fjerne tabuet. Antologien skal dermed bidrage positivt til debatten om ensomhed, der kun er blevet mere aktuel efter coronapandemien.

Novelleantologien ”Ensomhed” udkommer d. 26. marts som paperback og e- og lydbog. Du kan forudbestille den i alle udgaver her.