Skip to main content
17. oktober 2023

Nye busstoppesteder til vækstområde syd for Odense

Vejdirektoratet bygger nye busstoppesteder ved Energivej syd for Odense, hvor et nyt industriområde skyder frem og skaber behov for bedre transportforhold.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA VEJDIREKTORATET

Foto: FynBus

Vejdirektoratet bygger nye busstoppesteder ved Energivej syd for Odense, hvor et nyt industriområde skyder frem og skaber behov for bedre transportforhold.

Flere mennesker forventes at have behov for at tage bussen til Energivej nær erhvervsområdet ved Volderslev syd for Odense, hvor et nyt erhvervsområde er på vej. De skal have ordentlige forhold til at stige af og på bussen, og derfor bliver der nu opført to buslommer på Volderslevvej – en på begge sider af vejen.

Første spade bliver stukket i jorden mandag 23. oktober, og Vejdirektoratet forventer, at de nye busstoppesteder står klar til at tage imod de første passagerer op til jul.

Det er typisk sådan med trafik, at med nye arbejdspladser følger også nye transportbehov, og det er derfor, at vi bygger de to buslommer på Volderslevvej. Vi bygger dem på forhånd, så de står klar, når en masse mennesker inden længe starter på arbejde i det nye erhvervsområder. Det er vi glade for at kunne bidrage til, siger Ditte Bøgh Asaa, der er projektleder ved Vejdirektoratet.

Information til trafikanter

Arbejdet med at bygge buslommerne foregår ved, at arealet bliver ryddet for at gøre plads til det nødvendige jordarbejde, hvorefter der bliver udlagt asfalt og fortov, etableret fodgængerfelt, foretaget ændringer af lyssignalet og opsat busskur og cykelstativer.

Mens arbejdet står på, vil det have påvirkning på trafikken, hvor der kan opstå kødannelse i myldretiden. Begge kørebaner er åbne, og der er ikke planlagt spærringer. Der vil dog blive skiltet med nedsat hastighed.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for naboer og trafikanter.

Fakta om projektet

Projektet udspringer af Infrastrukturplan 2035, hvor der er afsat 50 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til at skabe bedre busfremkommelighed i hele landet.

Entreprisen er udbudt under det dynamiske indkøbssystem LOK-FOR, hvor små og mellemstore entreprenørvirksomheder kan byde ind. Udbuddet blev vundet af CJ A/S.