Skip to main content
19. juni 2024

Nyt foreningsarbejde på Fyn skal styrke Børn- og Ungeidræt

Nyt foreningssamarbejde med støtte fra A.P. Møller Fonden skal blandt andet styrke børne- og ungeidræt i Odense.

Af: Andreas Hjort | Foto: Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund (DIF) fortsætter med at udpege foreninger, der skal lede projektet “Fremtidens Idræt for Børn og Unge”. I samarbejde med A.P. Møller Fonden, er projektet blevet udvidet til at inkludere tre fynske foreninger, der vil arbejde sammen på tværs af kommunegrænserne mellem Odense og Nordfyn. De udvalgte foreninger er Odense Kammeraternes Sportsklub, Børnebasket Odense og Otterup Håndboldklub.

Projektet har til formål at udvikle idrætsmiljøer for børn og unge og får støtte fra A.P. Møller Fonden. Foreningerne skal sammen skabe innovative løsninger, som blandt andet indebærer at bringe aktiviteterne ud til børnene i deres nærmiljø. Dette inkluderer også at integrere idrætten i skoledagen og tilbyde fleksible medlemskaber, der tillader deltagelse på tværs af forskellige hold og aktiviteter.

Bevilling på 85 millioner kroner

Projektet er det første af sin art på Fyn, og DIF ser store potentialer. Martin Bro, faglig leder for de kommende børne- og ungeansvarlige, udtrykker i en pressemeddelelse sine forventninger om, at samarbejdet vil inspirere og styrke udviklingen i de involverede foreninger. Målet er også at tiltrække børn og unge, som endnu ikke er en del af foreningsidræt.

Dette initiativ er en del af et større projekt, som skal løbe over de næste fem år med en samlet bevilling på 85 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.

Klik her for at læse den fulde pressemeddelelse om projektet “Fremtidens Idræt for Børn og Unge”.