Skip to main content
14. februar 2023

Odense Byråd sender sine tanker til ofrene for jordskælvene i Tyrkiet og Syrien

Odense Byråd sender sine tanker og dybeste sympati til ofrene og til de mange odenseanere med tyrkiske og syriske rødder, der har mistet familie eller venner i de berørte områder.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Jordskælvene i Tyrkiet og Syrien har krævet enorme ofre og utallige mennesker har mistet deres kære og deres hjem. Odense Byråd sender sine tanker og dybeste sympati til ofrene og til de mange odenseanere med tyrkiske og syriske rødder, der har mistet familie eller venner i de berørte områder. Ligesom byrådets tanker er hos de af jer, der fortsat står med uvisheden om jeres pårørendes situation.

Jordskælvet og de meget voldsomme følger i Tyrkiet og Syrien gør dybt indtryk på os alle. Mange tusinde er døde og endnu flere står lige nu uden tag over hovedet. Det er på alle måder tragisk. Jeg ved, at mange odenseanere med tyrkiske eller syriske rødder har familie og venner i de ramte områder, og derfor har katastrofen uhyggeligt tæt på. De har alle min dybeste medfølelse, udtaler Borgmester Peter Rahbæk Juel.

Allerede i de første dage efter jordskælvene, bidrog mange i Odense til indsamlinger til de berørte områder. Det er ikke længe siden, at odenseanerne stod sammen og samlede ind til Odenses venskabsby Kyiv. Nu står Odense igen sammen for at bidrage til ofrene for jordskælvene. Her spiller det tyrkiske samfund og de mange frivillige kræfter i Odense en stor rolle i at koordinere indsamlingen.

Endnu en gang ser vi, hvordan odenseanerne står sammen i en krisesituation. Jeg er dybt imponeret over den store indsats, som mange allerede har gjort for at samle ind til ofrene. Det gælder både de enkelte bidrag og den store indsats fra vores lokale foreninger. Selvom baggrunden er dybt tragisk, så varmer det mit hjerte at mærke det engagement vores medborgere investerer i at hjælpe ofrene, siger Peter Rahbæk Juel.

Odense Byråd vil på den baggrund gerne sende en stor tak til de mange frivillige for den velorganiserede indsamling, der er bygget op på få dage.

Vi kan som by være stolte af jeres store indsats. De mange donationer vil gøre en kæmpe forskel for de berørte familier i Tyrkiet og Syrien, når hjælpen når frem, siger Peter Rahbæk Juel.