Skip to main content
8. september 2023

Odense fik besøg af både statsministeren, økonomiministeren og udenrigsministeren

Der skulle sættes flere stole frem, da partilederne fra de tre regeringspartier torsdag aften lagde vejen forbi Odense Congress Center.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA VENSTRE

Der skulle sættes flere stole frem, da partilederne fra de tre regeringspartier torsdag aften lagde vejen forbi Odense Congress Center. Flere hundrede glade danskere var mødt op for at se og høre om, hvordan Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen sammen vil skabe et bedre Danmark.

Arrangementet blev beværtet af den kendte TV-vært Anders Breinholt, der gennem aftenen sørgede for en god stemning blandt publikum og de tre regeringsledere, og der blev grinet meget under arrangementet.

Fra publikum var spørgelysten stor, og bl.a. skabte det stor moro, da Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen skulle forholde sig til Mette Frederiksens kærlighed til makrel i tomat.

Der var også mere seriøse spørgsmål, hvor de tre regeringsledere blandt andet forklarer, hvordan de, der har brugt meget af deres politiske liv på at bekrige hinanden, pludselig valgte at danne en midterregering.

Til det svarede de alle, at de mente, der var behov for en regering, der turde træffe store, svære beslutning, der kan sætte langvarige, positive præg på det danske samfund.

Undervejs fik de tre partiledere spørgsmål fra publikum om, hvordan de vil gøre det lettere at opstille vindmøller for at fremskynde den grønne omstilling, hvorfor folkepensionen ikke omgående bliver reguleret efter inflationen, og hvordan de vil sørge for, at ældre borgere får en bedre behandling og pleje.

Det ville være skønt, hvis vi kunne løse det med et fingerknips. Men det handler om at frisætte ældreplejen på en måde, så lederne skal ikke længere spørge om lov på rådhuset, når de vil noget nyt, og vi skal sikre, at det bliver sjovere at være ansat, så sygefraværet falder, og arbejdsglæden stiger, sagde Lars Løkke Rasmussen, der blev suppleret af Mette Frederiksen.

 

Jeg var forleden på et plejehjem, hvor de havde ansat en diætist, der forsøgte at få de ældre til at spise rugbrød i stedet for hvidt brød. Men det er jo fjollet. For jeg er da fuldstændig ligeglad med, om de spiser hvidt brød. De må spise krydderboller med tandsmør for min skyld, hvis de bare er glade.

Jeg gider ikke have mit BMI målt nu, og jeg gider altså slet ikke, når jeg fylder 86, sagde Mette Frederiksen, hvilket høstede bifald.

Emnet kvælstof blev også berørt, og hertil svarede Jakob Ellemann-Jensen, at landbruget skal sænke sine udledninger. Men det skal ske på en klog måde, hvor vi både indfrier vores klimamål, men også gør det på en måde, hvor vi ikke blot flytter udledningerne af klimagasser til udlandet.

Fredag morgen besøgte Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen den odenseanske virksomhed Bladt Industries, der producerer komponenter til vindmølleindustrien.

Besøgene i Odense var en del af en mindre Danmarksturné, der fortsætter i næste uge.

Her sætter Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen sig igen i den store ”Sammen om et bedre Danmark”-bus og kører gennem Jylland. De skal bl.a. besøge et friplejehjem, en SOSU-uddannelse og og et ældrecenter.

14. september er de tilbage på scenen i Region Syddanmark, når de besøger Godset i Kolding. Det er klokken 16.45, og der kan bookes billetter på Godsets hjemmeside.

Pressefotos fra Venstre