Skip to main content
23. juni 2023

Odense Kommune justerer på reglerne for parkering i to licensområder

By- og Kulturudvalget har besluttet at lave en midlertidig forsøgsordning for parkering i områderne Hunderup Nord og Munkebjerg Nord.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

By- og Kulturudvalget har besluttet at lave en midlertidig forsøgsordning for parkering i områderne Hunderup Nord og Munkebjerg Nord. Her indføres en lokal udvidelse af den tidsbegrænsede parkering i licensområderne – formålet er at imødekomme kritik fra en række borgere, som savner parkeringsmuligheder til deres gæster.

En række borgere i Hunderup Nord og Munkebjerg Nord har efter indførelsen af beboerlicenser til parkering efterspurgt bedre mulighed for, at deres gæster kan parkere i bil. I øjeblikket er der en tidsbegrænsning på 1 time for biler uden en beboerlicens, hvilket har gjort det vanskeligt at parkere for gæster.

Derfor har By- og Kulturudvalget på sit seneste møde onsdag den. 21. juni besluttet at lave en midlertidig forsøgsordning i de to områder. Her bliver den tidsbegrænsede parkering hævet til 2 timer på hverdage fra klokken 9 til 16 samt lørdage fra klokken 9 til 12. Uden for disse tidsrum og om søndagen vil der være fri parkering i de to licensområder.

Formålet er at sikre parkeringspladser til beboere i området, så pladserne ikke bliver optaget af pendlere, der ønsker at holde gratis parkeret.

Vi lytter til borgerne, når de oplever, at noget ikke fungerer efter hensigten. Derfor forsøger vi nu at imødekomme ønskerne ved at justere lidt på parkeringsreglerne i de to områder. Det skal sikre, at der bliver bedre mulighed for at parkere for borgerne, mens vi forhindrer pendlere i at optage pladserne. Jeg håber og tror, at det vil skabe bedre mulighed for, at borgernes gæster kan parkere deres bil i nærheden. Herefter skal vi evaluere på forsøgsordningen, fortæller rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C).

De to licensområder bliver sammen med Skibhus Syd indført i 2021. I Hunderup Nord og Munkebjerg Nord oplevede borgerne et stigende pres af parkerede biler, da der blev indført beboerlicenser i det tilstødende Jagtvejskvarter. Derfor blev der også indført beboerlicenser i disse områder i et forsøg på at sikre parkeringspladser til borgere i stedet for pendlere.

Forsøgsordningen bliver sat i gang hurtigst muligt og vil foreløbig gælde i et år, hvorefter den skal evalueres.