Skip to main content
31. august 2022

Odense Kommune vil være landets vildeste – Stem nu

Odense er i finalen om at blive ”Danmarks vildeste kommune”, og du kan stemme nu. Det er en landsdækkende konkurrence, som Miljøministeriet har inviteret alle landets 98 kommuner til at deltage i. Formålet med konkurrencen er at skabe en rigere natur og mere biodiversitet til gavn for plante- og dyrelivet i den danske natur Alle […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Odense er i finalen om at blive ”Danmarks vildeste kommune”, og du kan stemme nu.

Det er en landsdækkende konkurrence, som Miljøministeriet har inviteret alle landets 98 kommuner til at deltage i. Formålet med konkurrencen er at skabe en rigere natur og mere biodiversitet til gavn for plante- og dyrelivet i den danske natur

Alle de kommuner der ønsker at deltage, skal derfor komme med de vildeste og bedste idéer til, hvordan deres kommune kan gøre mere for den vilde natur.

Vinderen bliver den kommune, som har lavet det bedste biodiversitetsprojekt, som er baseret på iderigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter vild natur og størst udbredelse af viden til kommunens borgere om biodiversitet.

Odense vil styrke skovene
Odense Kommune vil gerne være landets vildeste, og den er nu blandt de 10 finalister. Kommunen har  igangsat store projekter, der skal sikre dem sejren og en vildere natur.

Kommunens hovedprojekt handler om at sætte fokus på skoven. Odense Kommune har derfor opkøbt store arealer, som skal omlægges til skov i fremtiden. De arbejder også på at bevare eksisterende skove, som de omlægger til en vildere drift. Udover skovprojektet er der en række andre projekter i gang, som skal øge den vilde natur og bedre biodiversiteten.

Odense arbejder nemlig i forvejen på at blive Danmarks Grønneste Storby, og der er derfor flere projekter i gang, der alle skal gøre Odense grønne, rigere og med en bedre biodiversitet.

I foråret afholdte kommunen bl.a. guidede naturture rundt i kommunen, som var gratis for borgerne at deltage i. Her blev der informeret om biodiversitet og vigtigheden af at øge denne.

Stem på den vildeste kommune
Kommunernes vilde indsatser bliver løbende fulgt af et dommerpanel, der består af miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD Hansen, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr.

Du kan læse mere om konkurrencen og Odenses vilde planer lige her.

Konkurrencen kører til og med 2022, og du kan stemme på at gøre Odense til den vildeste kommune lige her. 

FLERE NYHEDER