Skip to main content
3. juli 2024

Odense mangler bloddonorer: Boligselskab vil trække på beboernes fællesskabsfølelse for at løse problemet

Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, og Bloddonorerne Odense indgår et samarbejde, der skal sikre nok bloddonorer i Odense Kommune.

Af: Nete Hjort Ploug | Foto: Unsplash

Der er stor mangel på plasma- og bloddonorer i Danmark. Særligt kritisk er det i Odense Kommune, hvor der mangler over 2000 frivillige donorer i 2024. Bloddonorerne Odense arbejder hver dag for at få flere frivillige bloddonorer i kommunen. Derfor er de begejstrede for det nye partnerskab med FAB, der kan hjælpe med at løse den store udfordring, lyder det i en pressemeddelelse fra Bloddonorerne Odense. 

Trækker på et etableret fællesskab 

Mange af FABs lejere engagerer sig i foreningens fællesskaber og udviser stort engagement for at løfte i flok. Da det at være bloddonor også er et fællesskab i sig selv, håber begge parter, at det nye samarbejde vil få endnu flere af beboerne til at melde sig som donorer. 

FAB har i forvejen ambitioner på sundhedsområdet og et ønske om at støtte op om deres lejeres sundhed. Derfor er det oplagt for FAB at hjælpe med denne samfundssag også:  

Vi ved, at vi gør den største forskel sammen med andre, og derfor er partnerskaber som det, vi har indgået med Bloddonorerne Odense, helt essentielle, udtaler formanden for FABs organisationsbestyrelse, Erling Nielsen, i pressemeddelelsen.

Også Bloddonorerne Odense er begejstrede for samarbejdet og kan se en stor fremtidig værdi i sit partnerskab:  

De har en stor og professionel organisation, som er enormt dygtige til at kommunikere til deres beboere, og de har et engageret fællesskab med beboerdemokrati og foreningsliv. Hos Bloddonorerne ved vi, at man er mere tilbøjelig til at donere blod, hvis man i forvejen er engageret i frivilligt arbejde, foreningsliv og lignende, og derfor er FABs opbakning helt uvurderlig, udtaler Thomas Kaa, formand for Bloddonorerne Odense i pressemeddelelsen.

Den fælles mission er at hverve ambassadører blandt beboere, der før har givet eller modtaget blod. De skal være med til at udbrede budskabet endnu mere. Derudover vil  de gøre ekstra opmærksom på sagen ved at lave arrangementer, forskelligt informationsmateriale ligesom Bloddonorernes bus fremover vil køre til flere af FABs boligafdelinger.