Skip to main content
19. december 2022

Odense Skole- og Ungdomsorkester modtager 27.500,- som Årets Lokale Forening

I den landsdækkende konkurrence Årets Lokale Forening i Danmark er Odense Skole- og Ungdomsorkester blevet udpeget som Regionsvinder i Region Syddanmark.

Af: Isabella Ravn | Foto:

I den landsdækkende konkurrence Årets Lokale Forening i Danmark er Odense Skole- og Ungdomsorkester blevet udpeget som Regionsvinder i Region Syddanmark, og de vinder dermed en kontant belønning på 25.000 kr. Samtidig indtager de en delt 13. plads i hovedkonkurrencen, og modtager 2.500,- for den placering.

Bag konkurrencen står det danske brændstofselskab Go’on, der vil honorere foreninger og foreningsfolk, som helt frivilligt yder en stor indsats for andre, og dermed er med til at skabe liv i lokalsamfundet.

Odense Skole- og Ungdomsorkester var en af 415 nominerede foreninger i konkurrencen. Den startede med en onlineafstemning, hvor næsten 40.000 stemte på de 415 deltagende foreninger. De 20 foreninger med flest stemmer gik videre til finalerunden, hvor en uvildig jury fordelte placeringerne.

Juryen bestod af Lars Elsborg, Adm. direktør hos Sport24 A/S, Viggo Ravn, Chefredaktør ved JP Lokal, Hanne Lene Haugaard, Hovedbestyrelsesmedlem i DGI og bestyrelsesmedlem i Landdistrikternes Fællesråd og Lisa Kjær Gjessing, Paralympisk- og verdensmester i Taekwondo.

Juryen udtaler:

”Hos Odense Skole- og Ungdomsorkester har alle medlemmer styrker og svagheder, men ingen er bedre end andre. Den filosofi må i praksis skabe et stærkt fundament for trivsel og samvær på tværs af alder, køn og samfundsmæssig baggrund for unge, der ikke nødvendigvis holder af at jonglere med en bold. Juryen er begejstret for evnen til at give tilbage til det omgivende samfund, og den er særlig glad for se den demokratiske dannelse udfoldet gennem elevernes eget råd. Derfor fortjener Odense Skole- og Ungdomsorkester titlen som regionsvinder i Syddanmark.”

Go’on har i dag 180 tankstationer rundt i hele Danmark, og langt de fleste er etableret i mindre byer, hvor de store benzinselskaber er flygtet fra.

”Dette er vores bidrag til at sætte fokus på de mange lokale foreninger, som holder lokalområderne kørende. Selvom det kun er 25 foreninger, der har modtaget en økonomisk gevinst, så er vores konkurrence også en platform, som får de mange foreninger og frivillige frem i lyset. Her modtager de positive kommentarer og skulderklap, som altid er rart at få som frivillig,” siger Mick Kjær, adm.dir i Go’on.

I små film på Facebook har Go’on skabt opmærksomhed om foreningerne, og i en af filmene jagter de nyheden om, at der er fundet en mand, som helt frivilligt bruger sin fritid på at træne lokalområdets børn i håndbold.

”Vi vil gerne med et glimt i øjet sætte fokus på, at det desværre bliver sværere og sværere for foreninger at finde frivillige. Der er mange årsager, blandt andet et stigende bureaukrati og papirarbejde i foreningerne, men også at særligt børnefamilier har en travl hverdag. Derfor er det endnu vigtigere, at vi hylder de frivillige, som er aktive, så de fortsætter deres store arbejde, som alle jo er enige om, er til stor gavn for os andre,” påpeger Mick Kjær. 

Fakta:
– Odense Skole- og Ungdomsorkester vinder titlen som Årets Lokale Forening 2022 i Region Syddanmark, og indtager samtidig en delt 13. plads i den landsdækkende konkurrence, og dermed en præmie på 2.500,-

– Go’on står bag kåringen af Årets Lokale Forening 2022

– Go’on er et danskejet brændstofselskab, som driver 180 tankstationer rundt i hele Danmark

– Go’on er kendt for at åbne tankstationer i de lokalområder, hvor de multinationale selskaber er flygtet fra

– Go’on er en aktiv spiller i de lokalsamfund, hvor de har tankstationer.

Du kan se vinderne her: www.støtdelokale.nu