Skip to main content
15. november 2023

Odenseaner udgiver breve fra livet før ALS

Den 30. november udkommer bogen “Min amerikanske drøm”, som er skrevet af Arne Lykke Larsen fra Odense.

Af: Skriveforlaget | Foto: Pexels
Pressemeddelelse

Min Amerikanske Drøm, der udkommer den 30. november, er et historisk og personligt tilbageblik på tiden fra 1995 til 1999, hvor Danmarks svar på Stephen Hawking, Arne Lykke Larsen, gennem breve hjem fortæller om sin tid på University of Albertas Institut for Teoretisk Fysik og om sine ture rundt i Canada og USA.

Både tiden, naturen og vejrforholdene var helt anderledes dengang i Edmonton, Canada, hvor Arne Lykke Larsen boede af to omgange i en periode på fire år. Arne Lykke Larsen oplevede naturens kræfter på tæt hold, og han oplevede blandt andet, hvad det vil sige at bo i et område med 50 graders forskel i løbet af bare ét døgn, hvordan det føltes at færdes i minus 41 grader, og hvordan ulve og bjørne var en del af weekendens tur i bilen.

Perioden var også skelsættende i Arne Lykke Larsens personlige liv, da han i disse år opdagede, at ALS skulle blive en del af hans hverdag. Arne Lykke Larsen kan i dag kun bevæge sine øjne, men det forhindrer ham ikke i at rejse verden rundt.

Inden for de sidste ni år har jeg fløjet i helikopter over Grand Canyon, over Californiens største sø, Lake Tahoo, over Niagara-vandfaldet og rundt om verdens daværende højeste bygning, Burj Khalifa, i Dubai. Hvem i hele verden kan slå den?, skriver Arne Lykke Larsen.

Den bedste tid i et spændende liv

Arne Lykke Larsen kan ikke tale, men han kan med en særlig prompter skrive ved hjælp af sine øjne, og til Min Amerikanske Drøm har han tillige fået hjælp af sine personlige hjælpere, som er hos ham døgnet rundt. Den tid, som bringes til live gennem de 65 breve, som han dengang skrev til sine forældre, var den bedste i hans liv. Ikke fordi han blev syg med ALS efterfølgende, men fordi tiden på University of Alberta og i Canada og USA var rig på både naturoplevelser og kulturelle indtryk i en tid, hvor danskerne ikke normalt kom så meget rundt i verden.

Stephen Hawking på dansk

Arne Lykke Larsen er ofte blevet sammenlignet med den verdenskendte fysiker Stephen Hawking, da de begge har forsket i teoretisk fysik og begge har sygdommen ALS. Begge har de interesseret sig for sorte huller og fysikkens strengteori eller Teorien om Alting. Den store forskel på de to forskere er deres syn på, hvordan verden er opstået. I modsætning til Stephen Hawking mener Arne Lykke Larsen nemlig, at universet altid har eksisteret, og at universet ikke er opstået som et ’big bang’, som Stephen Hawking og mange andre mener.

Min Amerikanske Drøm er Arne Lykke Larsens tredje bog. I 2009 udgav han Hellere dø af grin end af ALS, og i 2011 udgav han Alt er muligt. Min Amerikanske Drøm kan købes i alle landets boghandlere og netboghandlere fra den 30. november.

Glæd dig til at læse “Min amerikanske drøm” skrevet af Arne Lykke Larsen fra Odense. Foto: Skriveforlaget.