Skip to main content
9. november 2023

Odenseansk mor til tre udgiver historie-børnebog: Vi skal lære vores rødder at kende

Den 1. december udkommer bogen “Kejserinde Dagmars Flugt”. Den er skrevet af Louise de Richelieu. Hun er mor til tre og ønsker at bruge bøgerne til at give børn læring om vores historie.

Af: Skriveforlaget | Foto: Skriveforlaget
Pressemeddelelse

“Kejserinde Dagmars Flugt” er navnet på en ny bog af forfatter Louise de Richelieu. Bogen tager afsæt i den enestående historie om danskfødte prinsesse Dagmar, der blev kejserinde i Rusland. For Louise de Richelieu er ambitionen at formidle en bid af Danmarks historie på en måde, der fanger børnenes opmærksomhed. Derfor kobler hun det hele med en fiktions-fortælling i sin bog.

Tag med danske Kejserinde Dagmar på eventyr

“Kejserinde Dagmars Flugt” udgør 2. roman i en serie om tre børn, der er fanget i et digitalt univers, de ikke kan slippe ud af. I anden bog i trilogien har børnene fået til opgave at finde danskfødte Kejserinde Dagmar i kølvandet på den russiske revolution, hvor zar-kejserfamilien blev myrdet af bolsjevikkerne. Det er samtidig usikkert, om børnene nogensinde slipper ud af det digitale univers.

Jeg synes, det er vigtigt, at børn kender til den enestående og helt autentiske fortælling om danskfødte Kejserinde Dagmar og den russiske revolution. Jeg har koblet det med en eventyr-fortælling, fordi eventyrer bare virkelig engagerer børn, siger Louise de Richelieu.

Louise de Richelieu har altid selv haft stor passion for historiefaget. Hun er uddannet inden for religion, hvor myterne spiller en stor rolle. Og så har hun bemærket, at hendes børn – og alle andre børn – bliver særligt fanget, når et godt eventyr er på spil.

Vigtigt, at børn møder andet end TikTok-indhold

Louise de Richelieu er tidligere viceborgmester i Holbæk Kommune og har mange meninger om samfundstendenser. Og så er hun mor til tre og bor til dagligt i Odense med sin familie. Hun kan konstatere en forandring, når hun kigger på omgangskreds, lærere og miljøet omkring sine egne børn på 11, 16 og 20 år. Hun har set, hvordan skærmene, Youtube og Tiktok blandt børn eksponerer dem for en til tider meget flyvsk verden med kun hurtige indtryk. Hele dén tendens gør, at børn kan risikere at mangle viden om historieforhold. Og derfor har Louise de Richelieu skrevet en fiktions-bog, der tager afsæt i danskfødte Kejserinde Dagmar.

Jeg tror, det er vigtigt, at vores børn også bliver rodfæstet. At man lærer at kende til fortiden. Det er vigtigt, at man tager imod viden fra andre generationer og ikke bare dét, der popper op på Youtube og TikTok. Børn har en god evne til at fordybe sig, så det gælder bare om, at vi som voksne møder dem med pædagogisk formidling, siger Louise de Richelieu

Kejserinde Dagmars Flugt udkommer den 1. december og kan bestilles online og via. danske boghandlere.