Skip to main content
31. maj 2023

Økonomisk opbakning giver gratis klimajournalistik

Odense Klimapartnerskab indgår samarbejde, der sikrer gratis tilgængelig klimajournalistik til alle over en periode på to år.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KLIMA- OG MILJØFORVALTNINGEN, ODENSE KOMMUNE

Odense Klimapartnerskab indgår samarbejde, der sikrer gratis tilgængelig klimajournalistik til alle. Samarbejdet løber indtil videre over en periode på to år og skal være med til at sikre, at Odense når målet om at blive klimaneutral senest i 2030.

Klimaudfordringen er nok den største udfordring, vi står over for, men den kan løses, hvis vi gør det sammen.

Netop derfor har Odense Klimapartnerskab besluttet, at det bakker økonomisk op om Fyens Stiftstidendes nye klimaredaktion, som går i luften den 1. juni. Helt konkret køber partnerskabet journalistikken fra klimaredaktionen fri bl.a. på hjemmesiden, og derfor bliver den gratis tilgængelig for alle.

Odense Klimapartnerskab er et partnerskab på indtil videre 11 grundlæggere, som er gået sammen om at understøtte vejen til, at Odense bliver klimaneutral senest i 2030. For at bidrage til at målet nås, vil partnerskabet arrangere aktiviteter rundt om i Odense, og gratis klimajournalistik på fyens.dk er en af aktiviteterne.

Jeg er rigtig glad for, at vi i partnerskabet har besluttet at bakke op om klimaredaktionen. Jeg er sikker på, at det daglige journalistiske fokus på klimaet vil gøre en markant forskel for den viden og det engagement, vi som borgere i Odense har mulighed for at vil kaste ind i kampen for klimaet, siger Kim Nørgaard Andreasen, formand for Odense Klimapartnerskab og økonomidirektør hos Universal Robots.

Gratis journalistik i to år

Odense Klimapartnerskab understøtter udbredelsen af artikler og andet indhold fra klimaredaktionen over en periode på to år fra den 1. juni 2023. I den periode vil der derfor både være artikler, videoer og events om klimaudfordringerne og løsninger gratis tilgængeligt for alle.

Journalistikken bliver udviklet i samarbejde med SDU, som også er grundlægger i Odense Klimapartnerskab. Det sker for at sikre den mest effektfulde klimajournalistik, så der både kan skrues op for klassisk folkeoplysning og konstruktiv journalistik om klimaudfordringer og bæredygtighed.

Odense Klimapartnerskab støtter klimaredaktionens mission økonomisk, men partnerskabet har ingen indflydelse på redaktionens konkrete journalistik.

Odense Klimapartnerskab er et partnerskab med 11 grundlæggere, som blev etableret i juni 2022.

Det består af:

Universal Robots
3C Groups
Energi Fyn
H. J. Hansen
SDU
Jysk Fynske Medier
Odense Havn
Fjernvarme Fyn
Odense Renovation
VandCenter Syd
Odense Kommune