Skip to main content
16. oktober 2023

Ordet er omdrejningspunktet på ny kulturfestival

Odense får en ny kulturfestival, når Word Festival for første gang sætter ordet i centrum med mere end 150 foredrag, talks og debatter.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA WORD FESTIVAL

Danmark får en ny kulturfestival, når Word Festival for første gang sætter ordet i centrum til februar. I tre dage skal Word Festival fylde Odense med mere end 150 foredrag, talks, debatter, fortællinger og workshops med både internationale og danske foredragsholdere, debattører, forfattere og kulturpersonligheder.

Ulrike Hermann, Glenn Bech, Daniel Handler, Svend Brinkmann, Uffe Elbæk og Emma Holten.

Det er blot et lille udpluk af den lange liste af foredragsholdere, debattører, forfattere og kulturpersonligheder, du kan opleve på Word Festival, der for første gang afholdes 2.-4. februar 2024 i Odense.

Word Festival er en festival, der sætter ordet i centrum, og festivalens leder, Emil Nutzhorn, er stolt over det program, man kan præsentere til den første udgave af den nye kulturfestival.

Vi har fået sammensat et program med nogle virkelig spændende foredrag, talks og debatter. Det er vi selvfølgelig stolte over, men det er også nødvendigt at levere et program, som får folk til at spærre øjnene op, når man er en helt ny kulturfestival, siger Emil Nutzhorn.

En pauseknap fra den digitale hverdag

Når Word Festival inviterer publikum til tre dage med foredrag, talks, debatter, fortællinger, litteratur, lyrik og workshops, er det med ambitionen om at skabe en pauseknap fra den digitale hverdag.

I en tid med sociale medier og aktivt onlineliv vil Word Festival være en pauseknap og udgøre et rum til fordybelse og nye input. Ordet skal være omdrejningspunkt, men indenfor det vil vi skabe rum til både smalle, krævende og udfordrende foredrag, debatter og fortællinger og dermed skabe en unik festival med national appel og internationalt perspektiv, siger Emil Nutzhorn og tilføjer:

Vi håber, at Word over tre dage kan forvandle bymidten i Odense til Danmarks største scene for inspirerende foredrag, engagerende talks, livlige debatter og fortryllende fortællinger. Vi er også ved at planlægge forskellige workshops, og har man for eksempel en forfatter i maven, kan man deltage på Forfatterskolen.

Interessante navne i varieret program

Programmet på den første Word Festival indeholder mere end 150 interessante foredragsholdere, debattører, forfattere og kulturpersonligheder.

Blandt dem er den tyske finansredaktør og klimaekspert Ulrike Herrmann, der ikke mener, at grøn vækst er en mulighed, vinderen af Bogforums debutantpris 2022, Kristin Vego, psykolog og forfatter Glenn Bech i en samtale om ulighed og fællesskaber i udkantsdanmark, Emma Holten i en samtale om moderne skildringer af kvinder i litteraturen og den amerikanske bestsellerforfatter Daniel Handler, hvis børnekrimier har vippet Harry Potter af pinden.

Desuden byder festivalplakaten på navne som Svend Brinkmann, Anne Sophia Hermansen, Christine Stabell Benn, Sten Rynning, Uffe Elbæk, Jim Lyngvild samt forfatterne Maj My, Freja Polonius, Maja Lucas, Morten Pape, Kim Fupz Aakeson og Anna Juul. Og så byder Word Festival på ’Forfatterskolen’, hvor spirende forfattere kan blive inspireret af etablerede navne.

Jeg synes, at vores program er så stærkt, så vi faktisk godt kan tillade os at hævde, at Odense for en stund bliver Danmarks kulturhovedstad til februar, siger Emil Nutzhorn.

Festivalen har en målsætning om at nå 10.000 gæster i 2024 og tilbyder både partoutbilletter til alle tre dage, dagsbilletter eller billetter til enkeltstående arrangementer. Du kan læse mere om Word Festival og købe billetter på www.wordfestival.dk.