Skip to main content
3. januar 2024

Rekordstor interesse for leasing åbner døre for lokalt bilhus

På bare to år er der kommet 10.000 flere leasingbiler i Danmark. Reglerne kan dog være lidt af en jungle, og det har åbnet fleres øjne for konceptet langtidsleje, som Odense Autoværksted har stor succes med.

Af: AutoKonzept Danmark | Foto: AutoKonzept
Pressemeddelelse

Danskerne leaser løs. På blot to år er der kommet 10.000 flere leasingbiler i Danmark, som nu udgør hele 223.140 biler og dermed otte procent af den samlede danske bilpark. Det viser den nye rapport ’Danskernes Biler’ fra AutoBranchen Danmark.

Efter et par år med mangel på mikrochips og reservedele samt lange leveringstider på nye biler, der hurtigt blev efterfulgt af krig og inflation og den dertilhørende økonomiske usikkerhed, er det ikke noget under, at leasing er i fremgang, mener Frank Sørensen, der er indehaver af Odense Autoværksted og en del af udlejningskæden Autokonzept.

Her har man bevæget sig væk fra begrebet minileasing og bruger i stedet termen langtidsleje, hvor bindingerne er færre, og kravene til kunderne er mindre.

I en tid som denne er fleksibilitet bare afgørende særligt i vores branche. Vi er gået gennem nogle år, hvor alting har været lidt uforudsigeligt, og det har givet mening ikke at binde kunderne til aftaler, de alligevel måske ikke kan indfri, siger Frank Sørensen.

Forskel på leasing og leje

Langtidslejen går i al sin enkelthed ud på, at kunden lejer en bil over en længere periode ligesom i en leasingaftale. Det adskiller sig dog fra leasing ved, at ejerafgift og forsikring oftest er inkluderet i prisen, ligesom man ikke selv skal tænke på løbende service og reparationer. Ved leasing betaler man dette udover den månedlige pris, og samtidig skal man indgive langt flere oplysninger fra Skat samt tjekkes for eventuel historik i RKI.

Vi bruger termen langtidsleje for at understrege, at det her faktisk netop ikke er leasing. Man får groft sagt de fordele, der er ved leasing, men uden at være bundet lige så voldsomt. Man kan stadig leje i op til 36 måneder og til priser, der ligner dem, man finder i leasingordninger, siger Frank Sørensen.

Tilbage i 2017 kom der en række stramninger på leasingområdet, som medførte et relativt stort fald i antallet af leasingbiler. Det er sidenhen vendt, og der har således aldrig været flere leasingbiler på det danske marked. 

 

Fakta:

Autokonzept er en landsdækkende værkstedskæde, der tilbyder montering, rådgivning og enhver form for service til din bil lokalt. Samtidig tilbyder vi udlejning af mere end 300 personbiler, minibusser, varebiler og flyttebiler, der kan ses på www.lejbilen.dk, hvor du kan vælge præcis, hvad det er for en bil, du ønsker at leje. Læs mere på www.lejbilen.dk eller på www.autokonzept.dk