Skip to main content
26. oktober 2023

Sådan tager du stilling til din sidste rejse

Døden er for de fleste ikke en rar tanke. Men det kan alligevel give mening at have det i tankerne i god tid forinden – særligt for de pårørende skyld.

Af: Isabella Ravn | Foto: Unsplash

Hos Bedemand Yde har de efterhånden mødt mange pårørende til afdøde, og derfor ved de om nogen, hvor vigtigt det kan være, at den afdøde forinden har været afklaret omkring sine ønsker til den sidste tid.

Og én ting, der kan lette for de pårørende midt i sorgen, er, hvis de er klar over, hvilke præferencer den afdøde havde til sin begravelse.

Derfor findes Min sidste vilje, som alle kan udfylde med konkrete ønsker til tiden efter døden. Det kan f.eks. være, at man ikke ønsker en kristen ceremoni, at man har et specifikt ønske til at blive begravet i enten kiste eller urne, eller at nogle af ens værdier skal afspejles i det endelige farvel.

Selvom det kan virke udfordrende at forholde sig til, så kan det letteste være at kigge på det i god tid – også inden evt. sygdom.

Du finder formularen Min sidste vilje på Bedemand Ydes hjemmeside.

Spar op til din begravelse

Hvis du vil give endnu en hjælpende hånd til børn eller andre pårørende i fremtiden, så er det tilmed en mulighed på forhånd at oprette en begravelsesopsparing.

Hos Elysium Begravelsesopsparing kan du overføre maksimalt 35.000 kroner, som direkte overføres til en bedemand efter eget valg i forbindelse med begravelsen. Fordelen ved Elysium Begravelsesopsparing er, at det holdes ude af formueberegningen og derfor ikke går ud over bevilling af diverse tillæg.

Læs meget mere om Elysium Begravelsesopsparing hos Bedemand Yde.

Erfaren bedemand til den svære tid

Bedemand Yde kan hjælpe med både det praktiske i forhold til begravelse eller bisættelse, men også ved at snakke med dig om de svære følelser, der er involveret.

Hos Bedemand Yde møder du Lene Yde og hendes to kolleger, der med deres fire afdelinger på Fyn har stor erfaring i mødet med sørgende.

Du kan ringe til dem døgnet rundt, syv dage om ugen, hvis du har brug for rådgivning eller overblik. Ring på tlf.: 66 10 85 90.